Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multes de 30 euros per fumar a les platges de Barcelona
  • CA

La prohibició de fumar a les platges de Barcelona ja és una realitat. El Ple municipal va aprovar la normativa el passat divendres i la previsió és que la mesura entri oficialment en vigor en les pròximes hores, quan es publiqui al butlletí oficial (BOPB). Amb aquesta nova regulació, els usuaris que incompleixin la prohibició s’arrisquen a rebre sancions de fins a 30 euros.

Per vetllar pel compliment de la nova normativa, l’Ajuntament ha desplegat un equip d’informadors que explicaran als usuaris de les platges de la capital catalana la prohibició, que no només afecta la sorra, sinó que també s’aplica a l’aigua. En aquest sentit, tampoc es permet fumar cigarretes electròniques.

Només queda exclòs d’aquesta prohibició l’espai reservat que ocupen les diferents guinguetes repartides pel litoral barceloní, on sí que es podrà fumar, sempre que sigui a l’exterior.

Vulneració reiterada

Segons ha explicat aquest dilluns el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, Eloi Badia, hi haurà prop d’una desena d’informadors treballant a les platges de la ciutat durant tota la temporada d’estiu, de manera que hi hagi un informador per platja. Aquest equip, però, no podrà sancionar, ja que aquesta és una competència exclusiva de la Guàrdia Urbana. De fet, aquesta multa de 30 euros només s’aplicarà si es vulnera la norma de forma reiterada i no de manera puntual.

Èxit de la prova pilot

La prohibició de fumar a totes les platges barcelonines -que va comptar amb els vots a favor del govern municipal (BComú i PSC), ERC, Junts i Ciutadans i amb l’abstenció de PP i Valents- arriba després que l’estiu passat l’Ajuntament posés en marxa una prova pilot que ja prohibia fer-ho a les de Somorrostro, Sant Miquel, Nova Icària i Nova Mar Bella. La iniciativa va arrencar després que el consistori constatés que dos de cada deu usuaris fumaven. Amb aquesta prova pilot, els fumadors a les platges han caigut a l’1%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa