Barcelona donarà la benvinguda al 2019 amb un espectacle de pirotècnia, música, llum i aigua i amb un fort dispositiu de seguretat que blindarà les fonts de Montjuïc i la zona de l’avinguda Maria Cristina. L’alerta de risc d’atemptats a la ciutat durant les festes de Nadal ha obligat a Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra a reforçar la seva presència a la celebració de Cap d’Any per garantir la seguretat i evitar qualsevol incident.

[r:5]

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, la policia col·locarà elements de protecció –no ha precisat quins– per facilitar les tasques de vigilància, però que en cap cas impediran el pas dels vehicles policials o d’emergències. El dispositiu especial també preveu concentrar el públic a la calçada central i la vorera costa Besòs de l’avinguda Maria Cristina, mentre que l’altra vorera es mantindrà tancada com a vial i zona de seguretat.

Els assistents que vulguin celebrar el Cap d’Any a les fonts de Montjuïc hauran d’accedir-hi per plaça Espanya, ja que l’avinguda Rius i Taulet i l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia estaran reservades per evacuació en cas d’emergència i per facilitar el desallotjament del públic un cop acabat l’espectacle. Tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra establiran controls conjunts amb filtres dinàmics tant a la plaça Espanya com a l’avinguda Maria Cristina per controlar i impedir actes incívics.

Nou comentari

Més notícies

La policia reforça la vigilància d’autobusos i camions a Barcelona per l’amenaça terrorista

L'alerta llançada ahir avisava del possible pla d'un ciutadà marroquí per fer un atropellament massiu el dia de Nadal

Sant Esteve amb la Rambla a mig gas per l’alerta terrorista

La zona continua blindada per la policia per l'avís d'un possible atemptat que havia de ser el dia de Nadal i quiosquers i restauradors troben que hi ha menys clientela

Un home xoca amb una furgoneta robada contra el dispositiu antiterrorista a la Rambla

La Guàrdia Urbana l'ha detingut perquè conduïa sense carnet i fonts del cos descarten el mòbil terrorista

Els Mossos recuperen 1.000 motos de les 2.500 robades a Barcelona al 2018

El cos ha desmantellat un grup que es dedicava al robatori de vehicles a la demarcació barcelonina

Hotels, festes populars i swing: on celebrar el Cap d’Any a Barcelona

Entre els plans possibles per rebre el 2019 a la ciutat, hi ha des de festivals de música fins a espectacles de pirotècnia