La policia reforça la vigilància d’autobusos i camions a Barcelona per l’amenaça terrorista

L'alerta llançada ahir avisava del possible pla d'un ciutadà marroquí per fer un atropellament massiu el dia de Nadal

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han reforçat la vigilància en zones turístiques i més transitades de Barcelona per arran de l’avís d’un possible atemptat terrorista per al dia de Nadal al centre de la ciutat. L’avís que van rebre ahir els Mossos –i que també va difondre el consolat dels Estats Units a la seva web– fa que els agents es fixin especialment en els autobusos i camions, ja que l’alerta parla dels plans d’un home de nacionalitat marroquina amb permís de conduir apte per a autobusos per fer un atropellament massiu

Els Mossos han enviat aquest matí agents amb armes llargues al capdamunt de la Rambla, on també han situat tres furgonetes just a l’entrada, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Mentrestant, agents de a Guàrdia Urbana anaven aturant camions i furgonetes que anaven cap a la Rambla i demanaven la documentació als conductors, ja que la policia disposa de les dades personals, amb nom i cognom, del sospitós vinculat a l’alerta.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que l‘alerta rebuda és “una més de les que reben els Mossos”, encara que ha admès que el fet que el consolat nord-americà l’hagi difós fa el cas “una mica diferent”.

[r:1] 

Els Mossos han comunicat que el nivell d’alerta terrorista, que està en 4 sobre 5 des que fa gairebé cinc anys es va produir l’atac de Charlie Hebdo a París, es mantindrà com està.

Més informació

Nou comentari