El conseller d’Interior diu que la nova alerta d’atemptat és “una més” de les que arriben als Mossos

Els Mossos anuncien que l'alerta per terrorisme es manté 4/5 i demanen col·laboració ciutadana

L’alerta per un possible atemptat terrorista jihadista a Barcelona que investiguen els Mossos d’Esquadra és “una més de les moltes que arriben” a la policia catalana, segons el conseller d’Interior, Miquel Buch. En una entrevista al programa ‘El món a RAC1’, Buch ha reconegut que aquesta vegada es tracta d’una amenaça “una mica diferent” perquè els Estats Units hi van donar publicitat a través de Twitter i a la web del consolat nord-americà a Barcelona.

Tot i no poder entrar en detalls, Buch ha assegurat que els Mossos treballen per evitar que l’amença es pugui fer efectiva i que s’estan intensificant els controls, tant de la policia de la Generalitat com de la Guàrdia Urbana.

Controls policials al carrer Pelai, aquest dilluns, arran de l'alerta terrorista / ACN

Controls policials al carrer Pelai, aquest dilluns, arran de l’alerta terrorista / ACN

El conseller ha fet una crida a la calma i ha recordat que cal viure “sense por”, malgrat que sí que s’han de prendre precaucions, per no donar “la victòria” als terroristes quedant-se a casa.

També l’Ajuntament, a través de la quarta tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, s’ha referit a l’amenaça terrorista –quan se li ha preguntat aquest matí en una compareixença davant la premsa per parlar d’una altra qüestió–  i ha assegurat que s’està “controlant” i que els diferents cossos policials estan “coordinats per evitar que s’acabi produint”. També el regidor de Turisme, Agustí Colom, ha fet una crida a la “tranquil·litat” i a la “normalitat”. “El que hem de fer és mantenir la tranquil·litat i estar atents a qualsevol missatge”, ha dit.

Els Mossos d’Esquadra han anunciat que l’alerta terrorista es manté en el nivell 4/5 –com en els darrers cinc anys, des de l’atac a la redacció de Charlie Hebdo a París– malgrat l’alera que investiguen els Mossos, que adverteix que un ciutadà marroquí nascut a Casablanca –del qual tenen el nom– i que té carnet per conduir autobusos estaria planejant un atropellament massiu a la Rambla on en algun altre punt del centre de Barccelona.

En un tuit d’aquest matí, la policia catalana ha comunicat que el nivell es manté. I també fa una crida als ciutadans a proporcionar informació útil sobre qualsevol indici de perill si en tenen.

 

 

Més informació

Nou comentari