Els Mossos investiguen una alerta de risc d’atemptats a Barcelona per Nadal

La policia busca un sospitós amb carnet per conduir autobusos i el consolat dels EUA alerta del perill als seus ciutadans

Els Mossos d’Esquadra investiguen una alerta de risc d’atemptats a Barcelona, probablement per al dia de Nadal. Ho han confirmat al Tot Barcelona fonts policials, tot i que els portaveus oficials de la policia catalana no donen cap dada perquè es tracta de material altament sensible.

Segons les dades amb què treballa la policia, es busca un home marroquí amb carnet per conduir autobusos i considerat “inestable” per fonts policials. Aquest home, del qual tenen el nom i el cognom, tindria la intenció de repetir el 17-A: és a dir, cometre un atemptat utilitzant un autobús i algun altre vehicle de grans dimensions per fer un atropellament massiu. El cas és que actualment la Rambla està blindada amb pilones que impedeixen l’accés de vehicles sobre la vorera. De tota manera, hi ha altres zones turístiques vulnerables –els experts sempre han alertat que és impossible blindar-ho tot– i per això la policia està reforçant la vigilància en àrees turístiques i ha alertat tots els agents del perill: perquè busquin el sospitós i qualsevol indici de perill.

No s’augmenta el nivell d’alerta a 5

Tot i el desplegament de mitjans de vigilància, els Mossos no consideren que calgui elevar el nivell d’alerta de 4 a 5, que és el nivell màxim i que només s’activa quan hi ha la certesa, amb dades concretes i proves, que l’atac es produirà i que és imminent. En aquest cas, les informacions amb què treballa la policia indiquen que l’atemptat no es pot descartar, però no que sigui segur, i tampoc hi ha dades més concretes. Per tant, la policia catalana no proposarà l’augment del nivell d’alerta al Citco, el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat de l’estat espanyol, del qual ja formen part els Mossos i organisme amb competències per fer-ho.

La inquietud va començar ahir al migdia quan el consolat de Barcelona de l’ambaixada nord-americana a l’estat espanyol va publicar un avís dels que solen fer els seus ciutadans quan consideren que el risc d’atemptats és especialment alt.

El text no desaconsellava viatjar a la capital catalana però sí que demanava als ciutadans dels Estats Units que estiguin atents a possibles indicis d’atemptats amb vehicles –inclosos autobusos– en àrees de vianants i els aconsellava que tinguin una especial cura a la zona de la Rambla i el Portal de la Pau. També recorden que els terroristes solen atacar mitjans de transport i “altres àrees” públiques, sense concretar més.

Més informació

Comentaris

    Antoni Ferret 23/12/2018 10:14 pm
    Esperem que no passi res... Això no vindria pas de la part nacionalista... sinó...

Nou comentari