Barcelona auditarà la qualitat de l’aire al voltant de les escoles

El programa municipal 'Escola Respira' destinarà 5,7 milions d'euros en quatre anys a pacificar el trànsit i sensibilitzar als estudiants sobre la contaminació

L’Ajuntament de Barcelona engegarà el programa ‘Escola Respira’ per millorar la qualitat de l’aire a les escoles i sensibilizar als estudiants sobre la contaminació. Hi destinarà 5,7 milions d’euros per als propers quatre anys i s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Entre les mesures incloses hi ha auditories de qualitat de l’aire al voltant dels col·legis de la ciutat.

“Un nen se sensibilitzarà més per la qualitat de l’aire dedicant un dia sencer a la construcció d’un mur verd a la seva escola, que amb 80 xerrades sobre medi ambient”, ha expressat en roda de premsa el comissionat d’Educació de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, que ha reivindicat l’educació al servei de la transformació social i de la formació en valors. La gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa, ha assegurat que el programa aposta per metodologies de treball que siguin transformadores i no es converteixin en simples accions puntuals: “Hi haurà un benefici tangible, de millora a les escoles i en l’entorn”.  Totes les escoles que vulguin participar en el programa podran apuntar-s’hi entre els mesos d’abril i maig al Consorci. 

Talls de trànsit a Sarrià-Sant Gervasi

La tinent d’alcalde Janet Sanz ha detallat algunes de les accions previstes: potenciar els espais verds a les escoles, reduir el trànsit als entorns escolars, crear espais protegits als accessos dels centres i consensuar propostes educatives lúdiques sobre la contaminació. Sanz ha dit que la pacificació de la circulació es concentrarà al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on es fomentarà l’ús de les línies de bus H2, V13, V15, V9 i V5. També tallarà el trànsit en horari d’entrada i sortida a les escoles Costa i Llobera i Poeta Foix, a més de compartir autocars o impulsar l’ús de la bici o el patinet. El programa que també preveu reforçar el projecte ‘Camí escolar, camí amic’ ja vigent, perquè integri “la variable de la contaminació”.

Més informació

Nou comentari