Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau accepta intentar l’expropiació urgent del solar per a l’escola Mestre Gibert
  • CA

L’Escola Mestre Enric Gibert i Camins mai ha tingut tan a prop la demanda històrica d’expropiar el solar contigu al pati del col·legi. El govern del districte va arribar a un principi d’acord amb el propietari per expropiar el terreny el 2020 i aquest matí tots els grups polítics de l’Ajuntament s’han posat d’acord en la necessitat de fer l’expropiació amb urgència després de 30 anys de reclamacions. Fins i tot s’ha demanat a l’equip de govern que, tot i no poder-lo tenir en propietat fins d’aquí a dos anys, s’intenti llogar l’espai durant el 2019 per començar a treballar-hi.

Uns terminis molt pròxims al calendari que la segona tinenta d’alcaldia, Laia Ortiz, s’ha compromès a intentar complir “tan aviat com es pugui”. Ho ha explicat a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports en què el Grup Municipal Demòcrata havia presentat una proposició per urgir el govern a fer l’expropiació ràpidament. Tot i l’avenç de les negociacions i la comunió política, des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) esperen que els concretin els termes del preacord i asseguren que no entenen “la necessitat de repetir el mantra que el solar és urgent” mentre les solucions efectives no arriben.

El govern, en línia amb les declaracions del partit demòcrata i el socialista, ha senyalat que les negociacions amb la propietat no són senzilles, especialment quan han esmentat les constants negatives a les ofertes de permuta que s’han ofert des del districte de Sant Andreu. Una queixa que s’ha fet extensible a la desatenció per part del propietari de l’estat del mur que toca amb la zona d’esbarjo de l’escola pública i que ha arribat a causar despreniments.

Pel que fa al futur immediat de la gestió del solar, els grups de Cs i PP han advocat per una solució que compti especialment amb una entesa que acontenti les demandes de l’amo del terreny. La resta de grups, en canvi, han contemplat amb bons ulls l’expropiació forçosa davant la manca de facilitats per part de la propietat. Sigui com sigui, i “amb la fórmula que calgui”, la regidora del Grup Municipal Demòcrata, Irma Rognoni, ha pressionat al govern del districte perquè no només es busqui un acord per disposar del terreny l’any 2020 sinó que també durant els propers mesos es pugui començar a fer ús del solar.

 

Més notícies
“Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Notícia: “Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Comparteix
El Consorci d’Educació construirà una tanca de seguretat al voltant d’un solar en males condicions que toca amb una escola de Sant Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa