Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Raval tindrà una escola bressol municipal pionera a Barcelona
  • CA

El barri del Raval serà el laboratori de proves per una nova generació d’escoles bressol. L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat un nou centre, Aurora, que serà pioner en l’oferta de noves opcions horàries –més reduïdes i, per tant, més econòmiques i flexibles– i disposarà d’un espai socioeducatiu que servirà per atendre les famílies amb fills en una situació de risc.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat en una roda de premsa que la nova escola bressol tindrà quatre grups amb l’horari convencional (de 9.00 a 17.00) i la novetat serà que n’ofertarà un amb horari de matins (de 9.00 a 13.00) i un de tardes (de 15.00 a 19.00).

[r:1]

Per fer front a aquesta nova oferta, el centre compta amb una directora i set educadores, que ja han començat a fer entrevistes amb les famílies. També hi haurà dues persones per fer l’acollida matinal, quatre per l’estona d’alimentació i descans i quatre més de reforç a les aules. Les places existents s’han ofert a famílies que estan en llista d’espera a les escoles bressol Cadí, Mont Tàber i Canigó de Ciutat Vella.

Trencar les barreres amb les famílies

La regidora del districte, Gala Pin, ha explicat en declaracions recollides per Europa Press que la prova pilot busca “trencar les barreres” entre les famílies i els centres educatius, mentre que el comissionat d’Educació de Barcelona, Miquel Essomba, ha defensat que les escoles bressol s’acostin a la realitat social i demogràfica de cada barri.

A més, Aurora disposarà d’un espai familiar que estarà integrat a la xarxa de serveis d’atenció educativa i comunitària del districte. “Volem que els espais siguin inclusius i estiguin adaptats”, ha dit Ortiz. Per això, un terç de les 69 places estaran reservades a famílies derivades pels Serveis Socials.

Amb aquest nou espai es busca crear un entorn per acompanyar les famílies en el procés d’aprenentatge i de criança per enfortir el vincle entre famílies i educadors. A més, es vol reduir l’aïllament entre les famílies del mateix centre, oferir una atenció més personalitzada i treballar la corresponsabilitat en la cura i l’educació dels fills.

Més notícies
Bargalló finançarà les escoles bressol de Barcelona si s‘aproven els pressupostos
Notícia: Bargalló finançarà les escoles bressol de Barcelona si s‘aproven els pressupostos
Comparteix
L'Ajuntament reclama més de 42 milions d'euros a la Generalitat per compensar la falta d'aportació en els darrers anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa