Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Síndic de Greuges estudiarà els riscos per la salut dels infants de l’escola Entença
  • CA

Les famílies de l’Escola Entença, el centre que fa tres anys que dona classes en barracons al costat d’una subestació elèctrica i que encara no sap on tindran la seva escola definitiva, continuen la seva pressió al govern municipal. Aquesta tarda, així com quan van tallar el carrer Comte Urgell amb París, han tornat a passejar els cartells reivindicatius per demanar el trasllat de la seva ubicació provisional amb un afegit, al final del recorregut d’aquest dimecres, els esperava una reunió amb l’adjunta dels Drets dels Infants del Síndic de Greuges de Catalunya. 

Si bé a la manifestació del 30 de novembre va aplegar més de 200 persones, la d’avui tenia un tarannà més tècnic i ha aplegat una vintena de manifestants que han caminat des de l’Arc de Triomf fins a l’oficina del Síndic, al passeig Lluís Companys 7. L’objectiu de la trobada ha estat el de traspassar la situació d’incertesa del col·legi –que ha tingut fins a tres propostes d’ubicació definitiva que després han quedat rebutjades– tant pel que fa a la salut dels infants com pels problemes d’espai, que s’incrementen amb el pas del temps. Per aquest motiu, durant la conversa s’ha exposat el problema de les ones electromagnètiques com l’eix de la reivindicació de l’escola, que ara enviarà una queixa formal amb tota la documentació a l’ens de defensa dels drets dels ciutadans, aquest l’estudiarà i decidirà si cal prendre mesures de pressió sobre l’Ajuntament de Barcelona. 

La portaveu de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) del col·legi, Anna Peralta, insisteix a demanar que “si l’Agència de Salut Pública no veu amb bons ulls que la ubicació permanent es fixi al recinte actual de l’Escola Industrial, a quinze metres d’una subestació elèctrica soterrada, nosaltres demanem que tampoc ho estigui l’escola provisional”. Fa referència a un informe que va demanar l’Ajuntament el passat juliol amb la intenció que l’agència de salut aclarís si existia algun perill per l’exposició continuada a les ones electromagnètiques. Fins ara els familiars no han pogut veure el resultat d’aquell estudi, però arran d’una reunió d’aquesta setmana amb el govern, els pares i mares asseguren que se’ls ha comunicat que l’Agència de Salut Pública no aprovava establir la ubicació definitiva a prop de la subestació elèctrica per un principi de prudència. Segons expliquen, no hi ha la garantia que l’exposició continuada durant anys, per molt que sigui a nivells moderats, tingui un efecte zero sobre els infants.

Més notícies
L’escola sense ubicació surt al carrer per exigir un futur digne
Notícia: L’escola sense ubicació surt al carrer per exigir un futur digne
Comparteix
L'escola Entença demana una localització definitiva després de quatre propostes i cap en ferm
Una escola fa tres anys que espera una ubicació definitiva
Notícia: Una escola fa tres anys que espera una ubicació definitiva
Comparteix
Els pares i mares del centre Entença surten avui al carrer per reclamar una solució definitiva i un informe pendent des de fa mesos sobre una subestació elèctrica
Colau accepta intentar l’expropiació urgent del solar per a l’escola Mestre Gibert
Notícia: Colau accepta intentar l’expropiació urgent del solar per a l’escola Mestre Gibert
Comparteix
El centre escolar de Sant Andreu fa 30 anys que reclama aquesta operació per necessitat d'espai i pel perill que implica el mur que envolta el pati

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa