Arrels avisa que es queda sense recursos per llogar més pisos per als sensesostre

L'entitat assegura que "l'increment del preu dels lloguers i la manca d'habitatge públic" és la causa de la situació

L’entitat clau d’ajuda als sensesostre de Barcelona està “arribant al límit”. La fundació Arrels ja llançat aquest dilluns un crit d’alerta per fer saber que aviat es trobaran que ja no poden llogar més pisos per acollir persones sense llar i fer que deixin de viure al carrer. Segons l’entitat, “el preu dels lloguers i la manca d’habitatge públic” són la causa d’aquesta situació que es produeix “per primera vegada”.

En un comunicat fet públic avui, expliquen que ara mateix donen allotjament a 133 persones en 98 pisos i que n’acullen 74 més en altres recursos habitacionals. Dels 98 pisos que tenen, 51 són del mercat privat de lloguer, i cada dia els costa més trobar-ne que els puguin pagar, alhora que la població de persones sense sostre a Barcelona també augmenta.

Arrels tancarà l’any 2019 amb un increment del 20% en la despesa de lloguers, i això tenint en compte que l’any passat ja hi van destinar 333.410 euros. “Fins ara hem tingut la capacitat d’assumir més despesa però per primera vegada ens plantegem no agafar més pisos perquè potser no els podrem pagar, estem arribant al límit”, afirma Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació. “Si la ciutadania no ens dona un cop de mà haurem de posar el fre, necessitem suport per tenir més capacitat d’acció i poder oferir més habitatge”, adverteix.

Més informació

Nou comentari