Creix un 72% el nombre de sensesostre atesos per Arrels en els últims cinc anys

La fundació alerta que en l'últim any han vist per primera vegada més d'un miler de persones sense llar

El nombre de persones sense sostre ateses per Arrels Fundació ha tornat créixer. El 2018 l’entitat va rebre 2.341 persones, un 23% més que l’any anterior i un 72% que fa cinc anys. “Més d’un miler les hem conegut per primera vegada durant els últims mesos”, alerten. La majoria s’acosten a la fundació buscant serveis bàsics i demanant orientació.

“Els reptes són molts perquè el nombre de persones que viuen al carrer a Barcelona augmenta i és difícil accedir a habitatge a preu assequible”, diuen. L’equip de carrer d’Arrels va visitar 523 persones que estan en una situació cronificada i que necessiten un seguiment constant per generar llaços de confiança.

Pel centre obert que la fundació té al Raval hi han passat 1.941 persones, un 24% més que el 2017 i un 91% més que fa cinc anys. Moltes vegades només volen un dutxa calenta o fer ús del rober per canviar-se. De fer, el servei de consigna ha estat a la seva màxima capacitat durant tot l’any i 900 persones han pogut deixar-hi les seves coses.

Més informació

Nou comentari