L’alcalde de Podem ‘Kichi’ demana el desallotjament dels sensesostre de la Casa de Cadis

L'ajuntament de Cadis s'havia negat a reconèixer la denúncia, però l'advocat del col·lectiu d'activistes n'ha tingut accés visual

L’alcalde de Cadis, ‘Kichi‘, de Podem, és qui està al darrere de l’ordre de desnonament de l’antiga Casa de Cadis, el local on un col·lectiu de sensesostre preparen un alberg per refugiats i sensellar. El consistori gadità, un dels anomenats governs del canvi, ha demanat desallotjar els ocupants que van entrar a principis de novembre a l’espai abandonat des de fa una dècada per posar-lo a disposició de persones en risc d’exclusió social. Contactat en nombroses ocasions pel Tot Barcelona, l’Ajuntament de Cadis s’ha negat a aclarir si era el denunciant que va provocar que el 3 de desembre arribés una notificació judicial als ocupants del projecte Welcome Sense Sostre. Tot i així, l’advocat del col·lectiu, Bernat Barceló, ha tingut accés visual a la causa del jutjat d’instrucció número 25, en què figura el consistori gadità com a denunciant.

Situat al carrer de Sardenya 277-79, a tocar de la Sagrada Família, l’antiga delegació de la Cadis encara és propietat de l’ajuntament governat per Podem, tot i haver-la tancat l’any 2007. Aquesta propietat, confirmada a través d’una nota simple de registre, ha estat la mateixa que, en tenir coneixement de l’entrada dels ocupants, ha activat els serveis jurídics municipals perquè es faci fora els ocupants. Una acció deliberada que, tot i tenir José María González ‘Kichi‘ al capdavant del govern –marit de la candidata d’Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, i proper al moviment okupa durant la seva campanya municipal–, no ha volgut dialogar ni buscar una solució pactada amb els activistes de Welcome Sense Sostre, tot i l’intent continuat per part d’ells. 

Actualment hi viuen una quinzena de sensesostre, a la Casa de Cadis, que han activat un projecte de solidaritat veïnal que ja ha recollit 1.260 euros a internet. A més, els veïns i les associacions de barri han col·laborat aportant peces de roba, mantes, objectes d’higiene i material per poder fer les obres i rehabilitar l’interior. De fet, la setmana passada van rebre una altra notificació de l’Ajuntament de Barcelona iniciant un procés sancionador per fer obres a les dutxes sense llicència. 

 

 

Més informació

Nou comentari