Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Cadis rectifica i vol cedir la casa ocupada als sensesostre
  • CA

L’Ajuntament de Cadis té un embolic important amb l’antiga casa regional que ha ocupat un col·lectiu de sensesostre a tocar de la Sagrada Família. Després d’interposar una denúncia a final de novembre per desallotjar el local conegut com la Casa de Cadis, aquest matí ha iniciat una mediació amb els ocupants per fer una cessió temporal sense ànim de lucre. Mentrestant, però, la seva denúncia continua en curs al jutjat d’instrucció número 25 de Barcelona. Una acció que també va emprendre l’altra copropietària de l’immoble, una entitat bancària.

El govern gadità, liderat per l’alcalde José María ‘Kichi’ González (Podem), va assegurar ahir en un comunicat que van activar la via judicial després d’un requeriment ordinari que fa Mossos d’Esquadra quan detecta un espai ocupat, ja que “de no atendre la denúncia” estarien “prevaricant”. Segons el mateix escrit publicat ahir, que carrega contra els mitjans de comunicació que van explicar la denúncia, els serveis jurídics de l’ajuntament estaven en contacte amb “el representant i advocat del col·lectiu” que ocupa la Casa de Cadis i s’havia començat la negociació d’una solució temporal. Una informació que tant l’advocat dels ocupants, Bernat Barceló, com l’activista que lidera el projecte, Lagarder Danciu, rebutgen de totes totes. “Ningú no m’havia contactat fins avui mateix”, assevera Barceló, que prefereix no concretar els detalls de la mediació iniciada avui. 

Tanmateix, la solució no serà fàcil, ja que hi ha dues denúncies en curs –una d’elles d’una entitat bancària– que si avancen suposaran el desnonament dels vint-i-cinc ocupants, que inclouen famílies sensesostre i refugiats. L’Ajuntament de Cadis, consultat pel Tot Barcelona, manté que no retirarà la demanda de desallotjament, tot i reconèixer que és voluntària, perquè suposaria una prevaricació. Alhora, però, assegura que “no executarà cap desnonament”. També en el comunicat d’ahir explica que l’altra propietària és una entitat financera privada i que l’immoble està en venda.  

Més notícies
La Casa de Cadis acull famílies sense sostre i acusa Colau de girar-los l’esquena
Notícia: La Casa de Cadis acull famílies sense sostre i acusa Colau de girar-los l’esquena
Comparteix
Colau delega la gestió d'aquest immoble a les regidories d'Habitatge i de districte, però aquestes asseguren que no tenen res a fer perquè el local "no és propietat de l'Ajuntament"
L’alcalde de Podem ‘Kichi’ demana el desallotjament dels sensesostre de la Casa de Cadis
Notícia: L’alcalde de Podem ‘Kichi’ demana el desallotjament dels sensesostre de la Casa de Cadis
Comparteix
L'ajuntament de Cadis s'havia negat a reconèixer la denúncia, però l'advocat del col·lectiu d'activistes n'ha tingut accés visual
L’antiga Casa de Cadis, ocupada per cedir-la a 40 sensesostre
Notícia: L’antiga Casa de Cadis, ocupada per cedir-la a 40 sensesostre
Comparteix
Els impulsors del projecte reben una notificació de denúncia i els veïns diuen que l'Ajuntament gadità fa anys que no paga la comunitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa