Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrels recorda els 55 sense sostre morts aquest any a Barcelona
  • CA

La Fundació Arrels ha organitzat un acte aquest dimecres en record de les 55 persones sense llar que han mort durant el 2019 als carrers de Barcelona. L’esdeveniment, a la plaça de la Catedral, ha començat amb una cantata de les components del grup de Gòspel del Liceu, acompanyades d’un quartet instrumental. La música ha seguit acompanyant l’ambient mentre es llegien un a un els noms de les 55 persones mortes aquest any.

Per a cada nom, un membre de la fundació deixava una rosa blanca davant d’unes làpides improvisades al mig del carrer amb el nom i l’edat dels finats. Després s’ha llegit el manifest ‘Ningú dormint al carrer’, que reclamava la “necessitat de decisions polítiques” per solucionar l’augment de gent sense llar.

A Barcelona, unes 1.200 persones viuen al carrer, segons la Fundació Arrels. De les 55 persones mortes aquest any, la fundació ha assegurat que “13 vivien al carrer, 25 van morir en un hospital o en un centre de convalescència i les últimes havien aconseguit, finalment, tenir una llar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa