Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un cable malmès deixa part de Sant Andreu sense llum
  • CA

Centenars de veïns del districte de Sant Andreu, a Barcelona, s’han quedat aquest dimecres a la tarda sense llum a causa d’uns treballs que han malmès un punt ja localitzat de la xarxa elèctrica. Endesa explica que la apagada s’ha originat a les 15.20 hores, quan s’ha picat un cable al carrer Gran de Sant Andreu en unes obres alienes a la companyia elèctrica. L’empresa apunta a un presumpte dany fortuït, que ha provocat una desconnexió en cadena del subministrament elèctric de vàries illes dels voltants.

La incidència s’ha solucionat per complet a les 19.05 hores. Cap a les 18.30 hores, 328 clients no havien recuperat la llum encara, passades tres hores de l’inici de l’avaria. Els afectats eren força més quan s’ha produït la incidència, explica Endesa, que no sabut quantificar quants veïns han arribat a perdre el subministrament. El servei s’ha anat recobrant de forma esglaonada i a mesura que el tècnics han comprovat l’estat de la línia.

Caiguda en cadena

La companyia explica que la connexió no es reprèn de forma automàtica quan el cablejat pateix un desperfecte com ha succeït a Sant Andreu. En aquests casos, el subministrament cessa per seguretat i és necessari que els operaris acudeixin a examinar el cablejat abans de restablir el corrent elèctric, comenta l’empresa.

En la incidència a Sant Andreu, els tècnics han hagut d’anar reconnectant els diferents punts de la xarxa que s’han desenganxat en cadena del flux per protecció. Tots ells reben subministrament de la línia de la subestació de Trinitat.

El subministrament s’ha anat recuperant de forma esgraonada als diferents edificis que s’han vist perjudicats. En tot cas, la companyia assegura que part de la incidència s’ha pogut resoldre ràpid.

La incidència ha sobrevingut en una nova jornada calorosa a Barcelona, en què es fa difícil suportar les temperatures sense un aparell d’aire condicionat o sense endollar qualsevol altre tipus de sistema de refrigeració. El Meteocat preveu que els termòmetres segueixin voltant els 30 graus en les hores centrals del dia de dijous i divendres. No es preveu en cap cas que un ruixat descarregui per refrescar la ciutat.

Més notícies
Interior del centenari Forn Girabal / Ruta dels emblemàtics
Tanca un forn centenari a Sant Andreu
Notícia: Tanca un forn centenari a Sant Andreu
Comparteix
El forn Girabal estava obert des de 1909 i abaixarà la persiana definitivament el 31 de juliol, 113 anys després
Escombriaires pujats a la part posterior del camió de la brossa per fer la recollida selectiva porta a porta / Carlota Serarols
Sarrià importa de Sant Andreu millores pel seu ‘porta a porta’
Notícia: Sarrià importa de Sant Andreu millores pel seu ‘porta a porta’
Comparteix
El soroll dels camions i els incompliments reiterats d'alguns veïns, principals queixes a la zona alta
Un veí demana informació sobre el sistema de recollida porta a porta a Sant Andreu / Jordi Play
Expedientat el porta a porta de Sant Andreu per vulneració de dades
Notícia: Expedientat el porta a porta de Sant Andreu per vulneració de dades
Comparteix
Dos procediments oberts contra l'Ajuntament qüestionen la protecció a la privacitat en el controvertit mètode de recollida d'escombraries
Concentració de col·lectius veïnals davant el districte de Sant Andreu / Twitter
Cúmul de retrets a l’Ajuntament en una protesta a Sant Andreu
Notícia: Cúmul de retrets a l’Ajuntament en una protesta a Sant Andreu
Comparteix
Les protestes de cinc col·lectius veïnals conflueixen en una mateixa manifestació davant de la seu del districte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa