Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cúmul de retrets a l’Ajuntament en una protesta a Sant Andreu
  • CA

Cinc col·lectius veïnals de Sant Andreu s’han aplegat aquest dijous al vespre davant la seu del districte per protestar pel que defineixen com a menyspreu i manca de diàleg per part de l’Ajuntament. A la plaça Orfila s’han aplegat membres de la plataforma crítica amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, l’Associació de Veïns Maquinista Mercedes, l’associació d’avis del barri del Bon Pastor, la comunitat de veïns que reclama el tancament de la cooperativa TEB i veïns de Baró de Viver.

Les queixes dels qui s’han reunit coincidint amb el ple del districte eren heterogènies. En tot cas, han parlat de “menyspreu” dels dirigents del districte cap a les reclamacions i protestes veïnals i l'”absoluta impossibilitat” d’obrir una via per canalitzar solucions, segons ha expressat el col·lectiu Fans del Porta a Porta, que alça la veu pel malestar de part del veïnat amb les molèsties per brutícia i altres incomoditats pel sistema de retirada de deixalles que l’Ajuntament va implantar com a prova abans d’estendre’l per la resta de la ciutat.

L’Associació de Veïns Maquinista Mercedes retreu “total manca de transparència” en la presa de decisions a l’Ajuntament “i, en especial, al districte de Sant Andreu”, puntualitza en un manifest. L’entitat protesta pel projecte urbanístic en què es preveu la construcció d’uns 1.450 pisos en el solar de l’antiga fàbrica de Mercedes-Benz i que tem que massifiqui la zona, al triplicar la població de la zona.

No a la “massificació”

L’Associació de Veïns Maquinista Mercedes recrimina “ocultació” de la valoració econòmica i les càrregues signades amb empreses privades, incompliment de terminis i resistència a admetre “les legítimes inquietuds” veïnals i donar-los resposta, en referència a les incomoditats originades pel Porta a Porta.

En un manifest, les entitats han demanat que l’Ajuntament actuiÏ “de forma honesta i transparent” per treballar a favor “del bé dels veïns” obrint-se a dialogar amb entitats crítiques i “deixant de banda càlculs electorals”. Sobre el projecte urbanístic a l’antic solar de la Mercedes, demanen que es revelin “els beneficis i les càrregues” per a l’Ajuntament i els promotors privats i que “s’expliqui d’una vegada” la “necessitat de 1.450 habitatges a la Mercedes, 812 a la Maquinista i 1.100 de Colorants”.

L’Associació de Veïns Maquinista Mercedes pensa que l’alçada dels edificis que es preveuen en la reforma urbanística “trenca la idiosincràsia dels barris afectats”. “No volem torres, no volem massificació urbanística que gentrifiqui el barri i que sigui l’origen d’un capitalisme especulatiu i excloent per al veïnat de tota la vida”, adverteix.

Més notícies
Ball de gegants durant la festa major de Sant Andreu / Flick'r - Districte de Sant Andreu
Malestar associatiu a Sant Andreu per l’escurçament de la festa major
Notícia: Malestar associatiu a Sant Andreu per l’escurçament de la festa major
Comparteix
La tradició marca el calendari d'aquesta cita històrica però l'Ajuntament no vol celebracions de més de 12 dies
Cotxes patrulla dels Mossos, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
La doble imperícia d’un atracador de bancs sènior a Sant Andreu
Notícia: La doble imperícia d’un atracador de bancs sènior a Sant Andreu
Comparteix
Detingut i empresonat un home de 62 anys per assaltar entitats bancàries amb una arma de foc
Vista de les Casernes de Sant Andreu, amb la parcel·la del tanatori rere els nous edificis / Foto: Barcelona Imatges
Mémora i Ajuntament pacten allunyar el tanatori de Sant Andreu
Notícia: Mémora i Ajuntament pacten allunyar el tanatori de Sant Andreu
Comparteix
Una permuta de terrenys i 740.000 euros de compensació alliberen un solar de 6.000 m2 al recinte de les Casernes
El disseny de la bèstia ha estat encarregat a l’escultor Manel
Campanya de micromecenatge per fer possible el Colomí de Sant Andreu
Notícia: Campanya de micromecenatge per fer possible el Colomí de Sant Andreu
Comparteix
El disseny de la bèstia ha estat encarregat a l’escultor Manel

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a juliol 08, 2022 | 08:58
    Serafí Bandarra i Grataconys juliol 08, 2022 | 08:58
    Soc de Sant Andreu i pug asegurar que de diàleg amb l' ajuntament del districte, res de res tenen, tot plegats, una prepotencia que fa fàstic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa