Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La doble imperícia d’un atracador de bancs sènior a Sant Andreu
  • CA

Un home de 62 anys ha estat detingut i empresonat per haver atracat presumptament dos bancs de Barcelona. Tot i assaltar-los armat amb uns pistola, el botí dels robatoris que l’han portat a la garjola és més aviat magre i ha demostrat escassa perícia. Dels assalts a bancs de les pel·lícules a la vida real ha comprovat que hi ha molta distància.

Entrava a una entitat bancària i, a punta de pistola, exigia als empleats que dipositessin 6.000 euros en una bossa de plàstic que els entregava. El primer cop va ser a l’abril i va topar amb un treballador que es va negar a donar-li ni un duro. Reiteradament. I davant d’aquell ‘no’ inesperat, l’atracador es va guardar la pistola a la cintura i va sortir corrents.

Al cap de 20 dies ho va tornar a intentar en una altra sucursal del mateix banc i aquesta vegada va anar directament als despatxos a amenaçar les dues persones que eren allà assegudes. Dels 6.000 euros que volia només en va obtenir un 10%, 600 euros, perquè és el màxim efectiu que lliuren les màquines expenedores de bitllets. No ho devia portar gaire ben estudiat.

Presó provisional

Els Mossos d’Esquadra han relatat el cas en un comunicat aquest dissabte, després que l’home fos detingut aquest 9 de juny i el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona decretés el seu ingrés a presó provisional. Està acusat de dos delictes de robatori amb violència i intimidació, un d’ells en grau de temptativa.

Roba llançada al carrer

“La Unitat Central d’Atracaments de la policia catalana va iniciar una investigació per identificar l’autor dels dos atracaments i, fruit de les gestions, els agents van poder comprovar que mentre fugia l’autor va llançar una jaqueta i una mascareta a la via pública, que utilitzava per no ser reconegut”, exposa. “En un dispositiu de localització, els investigadors van poder identificar a l’autor dels fets amb antecedents per fets similars i ubicar-lo al seu domicili, on el van detenir”, detallen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa