L’Ajuntament exercirà l’acusació popular en el cas de l’agressió a dues lesbianes

L’Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular en el cas de l’agressió a dues dones lesbianes dilluns passat al barri de la Verneda, al districte de Sant Martí. Els fets van tenir lloc dilluns passat quan un veí de la zona va insultar, amenaçar i agredir dues lesbianes que eren a la terrassa d’un bar amb els seus tres fills menors d’edat. Els veïns van trucar a la Guàrdia Urbana, i una patrulla va poder atrapar l’home i identificar-lo.

De seguida es va activar el protocol contra la LGTBI-fòbia i per això el consistori ha donat assessorament psicològic i jurídic a les dones, ha demanat a la fiscalia que s’activi una ordre de protecció per a les víctimes i ha decidit presentar-se com a acusació popular en la causa judicial. L’Observatori contra l’Homofòbia va anunciar que es presentaria com a acusació particular. El regidor de Drets de Ciutadania i Transparència, Marc Serra, ha explicat que les dones van tenir alguna lesió lleu però estan “bé, valentes i amb ganes” de seguir la causa judicial.

[r:1]

En qualsevol cas, Serra ha volgut transmetre dos missatges: tranquil·litat i contundència. Ha admès que ara hi ha un increment de la visibilitat d’aquests casos, sobretot per les xarxes socials i l’empoderament de les víctimes, però de moment les denúncies no augmenten. “No és una situació d’alarma, però ens preocupa”, ha dit, sobretot per l’entrada de l’extrema dreta en moltes institucions. “Barcelona ha frenat el pas a la ultradreta, però no vivim aïllats, i el govern municipal no restarà passiu i donarà una resposta contundent”, ha advertit.

En el mateix sentit, ha demanat a totes les administracions que prioritzin políticament aquesta qüestió, i ha dit que li agradaria que la Generalitat es personés judicialment en causes similars.

Comentaris

    Serafí Bandarra i Grataconys Juliol 06, 2019 | 07:52
    I a la resta de noies violades ¡que les bombin,oi?

Nou comentari

Més notícies
El coordinador tècnic del centre LGTBI, Cristian Carrer, i el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez. | A. L.

El 24% dels casos de discriminació contra el col·lectiu LGTBI de 2018 van ser a Barcelona

Les dades de l'Observatori contra l'Homofòbia constaten que la capital catalana concentra gran part d'incidències

La víctima de l’apunyalament de divendres a Ciutat Vella és una persona trans

Ho confirma l'Observatori contra l'Homofòbia, que condemna l'atac, al TOT Barcelona

Investiguen dues persones per una agressió homòfoba de matinada a tres homes

Van rebre puntades i amenaces | L'Observatori contra l'Homofòbia desvela una altra agressió del 24 de maig

Denuncien una agressió homòfoba del personal de seguretat d’una discoteca del Port Olímpic

Les presumptes víctimes han denunciat davant dels Mossos d'Esquadra i el club nega els fets

L’orgull LGTBI de Barcelona veta Cs

L'organització del Pride Barcelona no accepta el partit de Rivera perquè s'ha negat a firmar un manifest contra Vox i altres partits homòfobs a Madrid