L’orgull LGTBI de Barcelona veta Cs

L'organització del Pride Barcelona no accepta el partit de Rivera perquè s'ha negat a firmar un manifest contra Vox i altres partits homòfobs a Madrid

Continua la mala ratxa per a Ciutadans. L’organització de la festa LGTBI+ Pride Barcelona ha decidit, finalment, no deixar participar el partit d’Albert Rivera en la celebració reivindicativa amb rua que es farà dissabte. Les entitats organitzadores s’han reunit aquest dimecres a la tarda i han votat “per unanimitat” vetar l’accés al partit.

Pride Barcelona havia posat com a requisit als partits polítics que volguessin participar a la festa la signatura d’un manifest en contra de partits homòfobs com Vox. Ciutadans l’ha signat a Barcelona però no a Madrid, i els organitzadors han decidit no passar-ho per alt.

La decisió de l’organitazació de la festa reivindicativa LGTBI arriba per sorpresa després que Cs signés el manifest a Barcelona i donés per fet que hi podria participar. En un comunicat, el partit lamenta que el Pride Barcelona “hagi cedit a les pressions polítiques i, d’aquesta manera, s’exclogui el principal partit de Catalunya d’aquesta manifestació”, i qualifiquen el fet de “discriminació” i de “veto” per als “més d’un milió de catalans” que els van votar el 21-D.

També asseguren que “Cs va néixer per defensar la llibertat, la igualtat i la diversitat de tots els ciutadans”. Segons ells, “és el partit que més propostes ha presentat al Parlament de Catalunya en l’última legislatura en favor del col·lectiu i el correcte desplegament de la Llei 11/2014 de drets del col·lectiu LGTBI +”.

També subratllen que “el líder de Cs a Madrid, Ignacio Aguado, ha estat recentment guardonat amb el Premi Transexualia pel seu suport i defensa dels drets del col·lectiu”, ja que encapçala l’aprovació de la llei de transsexualitat a l’Assemblea de Madrid.

De fet, Cs “encara confia que l’organització del Pride Barcelona recapaciti i rectifiqui tenint en compte que és una festa que ha d’estar oberta a tots els partits polítics i persones que defensen activament els drets LGTBI +”.

Més informació

Nou comentari