Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El candidat de Vox vol tancar el centre LGTBI i convertir-lo en un espai per a “famílies”
  • CA

El candidat de Vox a l’Ajuntament, Ignacio Garriga, vol tancar el centre LGTBI per obrir “un centre per a les famílies”. Garriga, que serà diputat al Congrés després que el partit ultra obtingués un escó a les generals, creu que cal “eliminar la despesa excessiva” destinada en forma de “subvencions” a les associacions “ideologitzades i polititzades”. 

Garriga ha situat la família com a “pilar de la societat i del municipi”. L’alcaldable de Vox va escriure a Twitter que considerava les persones transexuals com a “malaltes” i que requerien un tractament. A més, va celebrar que els seus avis participessin del cop d’estat franquista del 36. 

És un “dret” del col·lectiu

La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya ha defensat l’existència del centre, inaugurat el 19 de gene i atacat una setmana després, i l’ha considerat un “dret” aconseguit pel col·lectiu. El president de la plataforma, Quim Roqueta, ha destacat que la inauguració de l’espai ha situat Barcelona entre les ciutats “més oberts i democràtiques del món, seguint el model de grans capitals com Nova York i Amsterdam”. 

Roqueta ha remarcat que “milers de persones” han visitat l’equipament i que els professionals han intervingut en casos individuals, en grup i familiars. “El Centre és un nou referent per a les persones LGTBI, que ara disposen d’un espai d’acollida i atenció des d’on poden rebre informació, acompanyament i assessorament”, ha ressaltat. Finalment, ha posat d’exemple el cas d’un noi a qui han ajudat després de patir una “agressió verbal” a Sant Antoni. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa