Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 24% dels casos de discriminació contra el col·lectiu LGTBI de 2018 van ser a Barcelona
  • CA

El 23,89% d’atacs al col·lectiu LGTBI registrats per l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) van ser a la ciutat de Barcelona. Del total de 113 d’incidències, com les defineix l’OCH, 27 van ser registrades a la ciutat de Barcelona. Ho han detallat representants de l’OCH en la presentació de l’informe sobre l’estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya 2018, en què han justificat que la capital catalana hagi estat la ciutat on s’han produït més atacs té a veure amb la quantitat de població a la ciutat. Pel que fa a les dades de la província, el 35,3% de les incidències es van concentrar a la de Barcelona, segons dades de l’OCH.

El president de l’observatori, Eugeni Rodríguez, ha manifestat també que li agradaria que a la capital catalana hi hagués un carrer amb el nom d’una dona lesbiana. Ha plantejat, a títol personal, que es posi el nom de Safo a un carrer. Sobre la interlocució amb l’administració, Rodríguez ha avançat que el 28 de juny es reuniran l’OCH, Mossos, Ajuntament i Generalitat per afrontar el repunt de violència que està patint el col·lectiu LGTBI en el 2019.

Sobre les dades d’aquest any, el coordinador tècnic del centre LGTBI, on s’ha presentat l’informe, ha lamentat que “a aquest ritme” aquest any s’arribarà a les 120 o 130 agressions en total. Les incidències que ha registrat l’OCH han augmentat especialment en l’àmbit laboral i en l’institucional, segons ha destacat Carrer. 

Rodríguez ha criticat que el règim sancionador​ encara no estigui en vigor, cosa que ha atribuït a la Direcció General d’Igualtat. Sobre la relació amb els Mossos d’Esquadra, ha reivindicat el paper del major Trapero, amb qui es van fer reunions “al màxim nivell” i on es van tractar múltiples temes, segons ha dit Rodríguez. 

Més notícies
Un dels joves agredits, en una imatge compartida a Twitter. | Xavier Martínez
Denuncien l’agressió d’un grup de joves a una parella homosexual
Notícia: Denuncien l’agressió d’un grup de joves a una parella homosexual
Comparteix
Els dos nois han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra
“Pensàvem que venien a atracar-nos, però van venir a agredir-nos”
Notícia: “Pensàvem que venien a atracar-nos, però van venir a agredir-nos”
Comparteix
Xavier Martínez explica com un grup de set joves el van agredir a ell i al seu nòvio sense motiu aparent
Investiguen dues persones per una agressió homòfoba de matinada a tres homes
Notícia: Investiguen dues persones per una agressió homòfoba de matinada a tres homes
Comparteix
Van rebre puntades i amenaces | L'Observatori contra l'Homofòbia desvela una altra agressió del 24 de maig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa