Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es disparen les agressions contra el col·lectiu LGTBI al transport públic i l’oci nocturn

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha advertit d’un augment de les agressions contra el col·lectiu LGTBI durant els primers mesos del 2109, sobretot al transport públic i l’oci nocturn. L’any passat per aquestes dates hi havia entre 25 i 27 casos, mentre que aquest any ja s’ha arribat a les 44.

D’aquestes incidències, quatre són de discursos d’odi contra tot el col·lectiu, tres de situacions per lesbofòbia, deu per transfòbia i 26 per homofòbia. De les 16 incidències del març  tres s’han produït en el transport públic i quatre en l’oci nocturn.

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha lamentat que l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, malgrat la bona disposició, no hagi avançat en l’elaboració dun protocol en l’àmbit del metro.

Rodríguez ha dit que si bé l’entitat que presideix “ha fet els deures fent de termòmetre de violències i discriminacions”, no han fet el mateix les diverses administracions. En aquest sentit, ha criticat l’Ajuntament de Barcelona per no haver-s’hi posat en contacte per començar a treballar en l’elaboració d’un protocol en l’àmbit del metro. Ha explicat que s’ha aprovat recentment un protocol contra l’assetjament, però considera que en manca un d’específic. 

El president de l’OCH ha reclamat començar a treballar amb un esquema, partint de la feina feta a l’Ajuntament de Madrid, tot i que l’índex d’agressions a Madrid “és molt més elevat”. Vol que es faci un protocol en el mateix sentit al ferrocarrils FGC, però malgrat una reunió “a dia d’avui no tenim res”, ha lamentat.

No implementar la llei 11/2014 és “un frau democràtic”

El president de l’observatori també ha recordat que el 2 d’octubre farà cinc anys de la llei 11/2014 per garantir els drets LGTBI i contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Ha valorat positivament la moció aprovada dijous passat al Parlament demanant la implementació de la llei. Tot i que la llei es va aprovar per unanimitat, Rodríguez ha dit que no poden entendre per què no s’aprova un reglament per implementar la llei. “Volem que es comenci realment a treballar al país, amb un organisme real amb tot el que significa això”. 

En aquest sentit ha volgut demanar explicacions a ERC i JxCAT per haver votat en contra del reglament. Especialment, s’ha mostrat estranyat per la posició d’ERC “perquè va ser un dels motors per aconseguir la llei”. “Volem elevar el to, volem dir que la no aprovació d’aquest reglament està suposant un frau democràtic”.

Un decret que prohibeixi les teràpies

Rodríguez ha explicat que fa anys una clínica de Barcelona feia teràpies de canvi de comportament sexual i “es va clausurar immediatament”. Malgrat això, ha indicat que a la llei 11/2014 no hi ha una prohibició expressa de les teràpies i per això ha reclamat “un decret prohibint aquest tipus de teràpies” davant un moment “perillós”.

Pel que fa a la proximitat de les eleccions, el president de l’observatori ha manifestat que que reclamen que s’avanci cap a l’aprovació de la llei espanyola. “Serem absolutament inflexibles, volem aquesta llei tal i com està”, ha exposat. L’entitat presentarà l’informe anual del 2018 el 7 de maig.

Més notícies

“Tu no ets un home, ets un ‘maricón'”: dos detinguts per una agressió homòfoba al metro

Notícia: “Tu no ets un home, ets un ‘maricón'”: dos detinguts per una agressió homòfoba al metro
Comparteix
La víctima ha denunciat els fets a les xarxes socials i ha detallat que l'han atacat quatre persones
Notícia: “Tu no ets un home, ets un ‘maricón'”: dos detinguts per una agressió homòfoba al metro - Mobile

Denuncien una agressió homòfoba del personal de seguretat d’una discoteca del Port Olímpic

Notícia: Denuncien una agressió homòfoba del personal de seguretat d’una discoteca del Port Olímpic
Comparteix
Les presumptes víctimes han denunciat davant dels Mossos d'Esquadra i el club nega els fets
Notícia: Denuncien una agressió homòfoba del personal de seguretat d’una discoteca del Port Olímpic - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa