La víctima de l’apunyalament de divendres a Ciutat Vella és una persona trans

Ho confirma l'Observatori contra l'Homofòbia, que condemna l'atac, al TOT Barcelona

Una nova agressió contra el col·lectiu LGTBI a Barcelona. En aquesta ocasió la víctima va ser una persona trans que va patir un apunyalament al coll divendres a mig matí al carrer Arc de Sant Martí, un carrer que uneix Hospital i Sant Pau, a tocar de la part de darrere del Liceu. El president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha avançat al TOT Barcelona que la víctima és una persona trans.

[r:1]

Els fets es van produir cap a les 11:30 hores, a plena llum del dia. La persona apunyalada va patir una ferida al coll i va ser ingressada a l’Hospital de Sant Pau en estat greu, tot i que no es pateix per la seva vida. L’agressor va ser detingut i podria patir problemes mentals, segons van especificar fonts municipals. 

Rodríguez es mostra “alarmat” pel repunt de violència contra el col·lectiu LGTBI a la capital catalana. “Condemnem la violència contra el col·lectiu i el possible contingut d’odi de l’atac”, declara a aquest diari el president de l’OCH. 

Avui l’observatori ha presentat l’informe sobre les dades d’incidències registrades per l’OCH, i el 24%​ de les que van arribar a l’organisme van ser a la ciutat de Barcelona. El coordinador tècnic del centre LGTBI, Cristian Carrer, ha alertat que si el ritme d’incidències segueix al mateix ritme que fins ara, al 2019 s’arribarà a les 120 o 130. Aquest any se n’han registrat 113. 

Més informació

Nou comentari