Els dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana, declarats culpables d’assassinat

El jurat els considera tots dos culpables de la mort del seu company del cos Pedro Rodríguez | Dos dels membres del tribunal consideren Albert López innocent

Rosa Peral i Albert López, els dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana en què va morir un tercer agent del cos, Pedro Rodríguez, han estat declarats culpables d’assassinat pel jurat que els jutjava. La decisió s’ha pres per una àmplia majoria dels membres del jurat, però no ha sigut unànime.

La votació ha quedat així:

  • Culpabilitat de Rosa Peral, 8 a favor i 1 en contra
  • Culpabilitat d’Albert López, 7 a favor i 2 en contra

Dos components del tribunal popular, per tant, creuen que Albert López, no va participar en l’assassinat, encara que sí que consideren provat que la va ajudar després a intentar ocultar els fets. I un membre del jurat, ha estimat la versió de Peral, segons la qual l’autor va ser López i ella va ser que el va ajudar després a fer desaparèixer el cadàver.

En el que sí que hi ha unanimitat és en el fet de considerar que tots dos van participar en l’ocultació del cadàver i la simulació per fer creure tothom que Rodríguez estava viu durant dies, quan en realitat ja havia estat assassinat. I els nou membres del jurat també estan d’acord que els condemnats no han de ser indultats i que no se’ls ha de suspendre la pena.

Un cop conegut el veredicte, que el jurat ha llegit aquest dilluns al migdia, ara serà el magistrat que ha presidit el judici, Enrique Rovira del Canto, el que haurà de dictar la sentència per assassinat que concretarà quants anys de presó els corresponen. Tots dons, Peral i López, estan en presó provisional des de fa gairebé tres anys, dies després que es descobrís el crim, a principis de maig del 2017. 

 

Més informació

Nou comentari