Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana es declara “exaddicte” a la seva presumpta còmplice
  • CA

L’acusat pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López, diu que l’altra acusada, Rosa Peral, va matar Pedro Rodríguez en un cas de “violència de gènere” amb un “resultat invers”. Va arribar a aquesta conclusió després de veure que l’acusada tenia la “cara envermellida” i “una marca bastant pronunciada”, no recorda a quin costat.

En el segon dia de la seva declaració, López ha dit que va acceptar encobrir qui era la seva amant “no només per lleialtat, sinó també per segrest emocional”. “Perquè m’ho va fer prometre per les seves filles”, ha concretat.

López ha rebutjat respondre les preguntes de la defensa de l’acusada per “cansament mental” i per accelerar el judici. Ha tornat a negar que hagués tingut cap “disputa” amb la víctima, Pedro Rodríguez. A preguntes de l’acusació particular sí que ha reconegut que havia tingut “una conversa més o menys tensa” sobre Rosa Peral. Mesos abans dels fets, com que la víctima no es creia el que li deia López de Peral, aquest li va enviar captures de pantalla de les converses que mantenien els acusats. “Enfrontament amb Pedro, mai”, ha insistit.

La nit de l’1 al 2 de maig del 2017, quan es va produir l’assassinat de Pedro Rodríguez, López defensa que l’acusada li va reconèixer que havia matat la seva parella. Després va sopar mentre mirava una sèrie i va intentar dormir. Com que no podia dormir va anar a casa de Peral, on aquesta li va reconèixer “mentre divagava i canviava de tema” que havia matat la seva parella a cops o amb una arma.

A preguntes del jutge, López ha explicat que no podia “descriure amb paraules” el que va sentir “emocionalment” quan va veure el cos sense vida de Pedro Rodríguez a dins el cotxe. Va ser una “pena maximitzada”, ha afegit, perquè “ningú mata la persona que estima”, ha reblat.

El dia després dels fets, l’acusat ha reconegut que a petició de l’acusada va anar a comprar combustible per al cotxe de la víctima, que tenia el dipòsit buit. López ha explicat que la “intenció” de Rosa Peral amb el vehicle on hi havia el cos de Pedro Rodríguez “era deixar-lo per allà en qualsevol lloc, fins i tot amb les claus, perquè algú se l’endugués i que s’ho mengés un altre”.

Ha reiterat que no va denunciar els fets perquè volia tornar amb Rosa Peral i estava en una situació com si portés un “neoprè emocional”.

La seva defensa demana que el condemnin per encobriment

Després d’aquesta declaració, la defensa de l’acusat pel crim de la Urbana ha renunciat a mantenir la petició d’absolució i ha demanat una condemna per encobriment, molt més petita que la que li pot caure per assassinat. L’advocat José Luis Bravo proposa que se li imposi una pena de dos anys i deu mesos de presó, que quedaria absorbida pel temps que ha passat en presó provisional i li permetria sortir en llibertat de seguida.

Per la seva banda, el fiscal, Félix Martín, ha plantejat acusar de fals testimoni el pare de Rosa Peral, el veí Manuel i el caporal Leal per encobriment. Amb la declaració dels acusats finalitzada i les conclusions tractades aquest dissabte, dilluns al matí el fiscal començarà a fer l’informe final.

El fiscal va considerar durant la declaració del pare de Rosa Peral que no havia reconegut que s’havia equivocat quan va donar una coartada a la seva filla en un primer moment. Pel que fa al veí, el fiscal creu que la relació que tenia amb l’acusada era més intensa del que ell va descriure.

Finalment, pel que fa al qui va ser el cap dels dos acusats, la fiscalia va posar en evidència la seva presumpta connivència amb Peral els dies previs a la seva detenció, quan ella ja seria conscient que era assenyalada com a sospitosa i intentava recollir informació al respecte.

Més notícies
El judici del crim de la Guàrdia Urbana continua, malgrat les restriccions pel coronavirus
Notícia: El judici del crim de la Guàrdia Urbana continua, malgrat les restriccions pel coronavirus
Comparteix
El TSJC considera que és una causa urgent perquè els acusats estan empresonats | Des de dijous no es permet l'entrada de públic i només hi va premsa acreditada, sense superar un terç de l'aforament
Peral diu que l’altre acusat de crim de la Urbana es comportava “com un psicòpata” amb ella
Notícia: Peral diu que l’altre acusat de crim de la Urbana es comportava “com un psicòpata” amb ella
Comparteix
L'acusada insisteix que el seu examant i ara enemic, i també acusat, va matar Pedro Rodríguez i la va obligar a encobrir-lo
Cinquanta proves d’embaràs i altres hipèrboles del crim de la Guàrdia Urbana
Notícia: Cinquanta proves d’embaràs i altres hipèrboles del crim de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Rosa Peral esgota el fiscal i exaspera el magistrat que presideix el judici en la primera sessió en què declara com a acusada
El fiscal defineix el crim de la Urbana com una “diabòlica i perversa prova d’amor”
Notícia: El fiscal defineix el crim de la Urbana com una “diabòlica i perversa prova d’amor”
Comparteix
L'acusada, Rosa Peral, nega la participació en l'assassinat i assegura que la víctima era "l'última persona" que ella "podia odiar"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa