El judici del crim de la Guàrdia Urbana continua, malgrat les restriccions pel coronavirus

Un altra peculiaritat del retorçat cas del crim de la Guàrdia Urbana originada en un triangle amorós entre tres membres del cos. En la recta final de la vista oral ha esclatat l’epidèmia de coronavirus i s’han dictat les mesures restrictives. Però una causa amb pres –com és aquest cas, on els dos acusats estan en presó preventiva– sempre es considera urgent, i els responsables del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han decidit continuar amb el judici, fins i tot en dissabte. I aquí hi ha un altre aspecte excepcional, ja que normalment mai hi ha sessions de judici en cap de setmana.

El cas és que el magistrat que presideix el judici, Enrique Rovira del Canto, va decidir ahir al matí que intensificaria el calendari, ja que les declaracions dels acusats s’estaven allargant més del previst –el culebró d’aquest cas no és equiparable a qualsevol altre. Va anunciar que les sessions s’allargarien també a la tarda –fins ara es plegava a les 15 hores– i que se’n faria una avui, dissabte, per acabar amb la declaració del coacusat, Albert López, i deixar només per a dilluns les conclusions finals de les parts.

No va ser fins hores després que es van anunciar les restriccions dràstiques que es van concretar ahir a la nit amb una resolució del departament de Salut que ha entrat en vigor aquest matí. Tot així, segons fonts del TSJC, s’ha decidit continuar amb el judici –que és amb un tribunal popular, format per ciutadans– perquè és una causa amb dos presos. Les mateixes fonts ressalten que es prenen les mesures de precaució corresponents: des de dijous no pot accedir públic a la sala i només hi poden anar periodistes acreditats des del principi, i sempre que no se superi un terç de l’aforament de la sala.  

Nou comentari

Més notícies

Peral diu que l’altre acusat de crim de la Urbana es comportava “com un psicòpata” amb ella

L'acusada insisteix que el seu examant i ara enemic, i també acusat, va matar Pedro Rodríguez i la va obligar a encobrir-lo

Cinquanta proves d’embaràs i altres hipèrboles del crim de la Guàrdia Urbana

Rosa Peral esgota el fiscal i exaspera el magistrat que presideix el judici en la primera sessió en què declara com a acusada