Un 60% d’empreses de l’àrea de Barcelona han perdut més de la meitat de vendes pel coronavirus

Una consulta de la Cambra de Comerç que han respost un miler d'empresaris i autònoms

Un 63% de les empreses que han respost a una primera consulta de la Cambra de Comerç de Barcelona asseguren que les vendes d’aquest mes de març els han caigut entre un 50% i un 100%. Segons les dades difoses aquest dijous per la corporació presidida per Joan Canadell, un miler d’empresaris i autònoms han respost una primera enquesta sobre l’afectació que està causant la crisi del coronavirus en el teixit empresarial de l’àrea de Barcelona. I les xifres són molt pessimistes.

D’entrada, el 91% dels que han participat en la consulta –pimes, microempreses i autònoms, ja que només un 1% dels que han respost són grans empreses– asseguren que els està afectant la crisi. Un 27% han hagut d’aturar totalment la seva activitat per l’estat d’alarma i un 18% l’han hagut d’aturar parcialment. Un 14% està tenint problemes de liquiditat. Però és que un 35% diuen que han tingut impacte en les vendes, encara que no hagin aturat l’activitat.

En aquest marc, un 19% indica que ha tingut un 100% de caiguda de les vendes respecte del març de l’any passat, un 25% de les empreses afectades han perdut un 75% de vendes i un 19% n’han perdut la meitat.

Aquestes són les dades del que ja ha passat, però la consulta detecta també molt pessimisme de cara als pròxims tres mesos, un horitzó en què els empresaris barcelonins no veuen recuperació. Un 14% creuen que perdran el 100% de vendes, un 37% els afectats calculen que la caiguda de negoci serà del 75% i un 26% temen perdre el 50%. Un 14% estimen que els cauran les vendes un 25% i només un 7% dels enquestats confien a no perdre volum de negoci el pròxim trimestre. Un 2% –de sectors no especificats– creuen que els augmentaran les vendes. 

Joan Canadell valorarà aquest divendres, en una roda de premsa per streaming, quines són les mesures urgents de finançament empresarial a adoptar per fer front a aquesta situació.

Més informació

Nou comentari