Canadell reclama a Sánchez el pacte a la danesa per complementar els sous en cas d’ERTO

El president de la Cambra de Barcelona adverteix que en les mesures del president espanyol falta concreció sobre els ajuts directes al comerç i el turisme

Les mesures anunciades per Pedro Sánchez per mitigar els efectes de la crisi del coronavirus sobre l’economia han sigut rebudes amb escepticisme a la Cambra de Comerç de Barcelona.

Segons el president de la corporació, “es troba a faltar un pacte social com el de Dinamarca”, on l’estat ha anunciat que complementarà els salaris dels treballadors afectats pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que provoqui el confinament obligatori contra la propagació del coronavirus. 

Canadell també posa l’accent en la “falta de concreció” de “les mesures directes a sectors especialment desafavorits, com el turisme i el comerç”, un dels més perjudicats a Barcelona, on hi ha tants negocis vinculats al turisme i a l’activitat comercial i de restauració.  

El president de la Cambra, que dilluns va reclamar a l’Estat i la banca que ajudin les pimes a sortir d’aquest tràngol, constata també que Sánchez no ha deixat clar “quines exigències hi haurà amb els bancs perquè es canalitzi crèdits sense problemes”.

Tampoc troba prou clars els ajuts “reals” als autònoms i els mecanismes per fer arribar la liquiditat a les empreses que s’han quedat sense activitat –i sense ingressos– durant setmanes. I critica que en els plans del govern espanyol falten “mesures per a les microempreses i les petites”, com ara la suspensió del pagament de factures de lloguer, llum i aigua, despeses que en el cas de les empreses de mida més reduïda poden resultar cabdals

Més informació

Nou comentari