Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra considera “insuficients” les mesures del govern espanyol pels autònoms i petites empreses
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona ha considerat “absolutament necessàries” totes les mesures recollides en el decret aprovat pel govern espanyol per fer front al coronavirus, si bé ha destacat que són “insuficients”. “Mantenir la liquiditat és del tot necessari perquè actua de tallafocs, però no serà una mesura suficient si no va acompanyada de mesures de suport a l’autònom i la petita empresa”, ha assegurat en un comunicat. La corporació ha reclamat mesures dirigides a les empreses “més vulnerables” i ha demanat la suspensió dels pagaments de lloguers i despeses bàsiques a petites empreses i autònoms, la creació d’un fons extraordinari i la “protecció” dels treballadors temporals.

Pel que fa al suport als autònoms, la Cambra de Comerç ha demanat l’atorgament de la prestació extraordinària a aquells treballadors que acreditin una caiguda de la facturació del 50%, i no del 75% establert pel govern espanyol.

A més, han proposat aplicar la tarifa de 50 euros de cotització a la seguretat social per als autònoms que hagin reduït la xifra de vendes un 50%. La mesura del govern espanyol contempla que els autònoms puguin flexibilitzar el pagament de les quotes fins a sis mesos, sense cancel·lar el deute amb la Seguretat Social.

Per als sectors més afectats, com el turisme, el comerç o la cultura, la Cambra de Comerç ha destacat la necessitat de dissenyar un “pla de sortida de la crisi” articulat entorn d’un “pacte social” entre sindicats i patronals, que distribueixi els costos de la crisi entre sector públic, empresa i treballadors.

En qualsevol cas, la corporació considera “necessària i encertada” la decisió del govern espanyol de posar a disposició avals públics per als crèdits d’empresa. Respecte a la dotació de 100.000 milions d’euros, assegura que “caldrà veure si és suficient i com ho articula el sector financer” perquè arribi també a les petites i mitjanes empreses, i autònoms.

Més notícies
La Llotja de Mar, seu corporativa de la Cambra de Comerç de Barcelona| Europa Press
La Cambra xifra el cost del confinament en almenys 4.180 milions d’euros
Notícia: La Cambra xifra el cost del confinament en almenys 4.180 milions d’euros
Comparteix
Si l'aturada s'allargués un mes, l'impacte podria arribar als 8.000 milions
Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç / Europa Press
El TSJC tomba el decret de les eleccions a la Cambra que va guanyar Canadell
Notícia: El TSJC tomba el decret de les eleccions a la Cambra que va guanyar Canadell
Comparteix
La Generalitat anuncia que presentarà un recurs contra la sentència

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa