El TSJC tomba el decret de les eleccions a la Cambra que va guanyar Canadell

La Generalitat anuncia que presentarà un recurs contra la sentència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el decret electoral de les cambres catalanes en considerar que la Generalitat no va ser transparent i va ometre el tràmit de la participació ciutadana, segons ha informat el bufet d’advocats Pous d’Avilés. D’aquesta manera, l’alt tribunal estima el recurs contenciós interposat per la societat Staff Pavillion SL. Tot i que la Generalitat va al·legar motius d’urgència, el TSJC sosté que no es poden limitar els drets dels ciutadans en la participació de procediments com aquests, previstos en l’article 69 de la Llei 19/2014. El decret també incloïa el vot electrònic, un aspecte que Staff Pavillion SL va qüestionar per la seva fiabilitat i que fos l’únic possible.

En la sentència, l’alt tribunal assenyala que la Generalitat va al·legar un principi d’urgència per no seguir la tramitació prevista en l’article 69, un argument que el TSJC no comparteix. Segons afirma, el Govern no pot justificar “motius d’urgència per limitar els drets dels ciutadans a la participació en el procediment d’elaboració d’una norma previstos en l’article 69, quan aquesta urgència en tot cas ha estat provocada per la pròpia administració”.

Sobre el vot electrònic, el TSJC apunta que l’Estat es limita a establir amb “caràcter bàsic” les condicions perquè s’exerceixi però no entra a valorar si pot coexistir amb d’altres, com va passa en les darreres eleccions a les cambres, i conclou que es va respectar la legislació espanyola.

El Departament d’Empresa i Coneixement ja ha expressat el seu desacord amb la sentència i ha anunciat que presentarà un recurs. Segons han explicat a l’ACN fonts del departament, la sentència basa la seva argumentació en un “suposat defecte de forma”. 

Més informació

Comentaris

  Jaume l'altre 14/03/2020 4:45 pm
  Ara a per la Cambra puix no els arada. Al fina haurem de pendre la decisió a la que ens volen dur. Si ens ataquem com fan be haurem de respondre amb contundencia
  A l'aguait 14/03/2020 11:24 am
  Com sempre, es tracta de rebentar totes les activitats positives al nostre país. Encara que es digui de Catalunya, tracten de rebentar-nos sempre.
  un tipo que vive en Tabarnia 14/03/2020 10:37 am
  pobrets unionistes no tenen per ha on agafar-ho, els seus privilegis s,en van per el forat de la aigüera
  Joan 13/03/2020 11:23 pm
  Pud a matrimoni entre els poders econòmic i judicial, beneït per la monarquia i aplaudit pels partits unionistes del nostre país-
  Pepet de Vallmanya 13/03/2020 8:42 pm
  D'un tribunal Ñordo i més que sospitòs què se'n pot esperar ? Si fos al revés, sí que valdrien !

Nou comentari