Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra demana ajuts públics perquè les reduccions de plantilla pel coronavirus siguin “temporals”
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat un paquet d’ajuts públics perquè “les empreses que hagin de reduir forçosament la jornada laboral o el nombre de treballadors” per culpa del coronavirus “ho facin de manera temporal”. En aquest sentit, l’ens cameral defensa que en casos extrems es presentin expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), “a l’estil del que es va fer a Alemanya en la crisi del 2008”, i no ERO.

La Cambra diu que cal també dotar de “major flexibilitat” la jornada laboral per evitar la destrucció d’ocupació, i afirma que l’Estat hauria de fer una “aportació pública complementària” en els casos d’ERTO perquè els treballadors no perdin poder adquisitiu. Habitualment, en casos d’expedients de regulació temporal d’ocupació, els treballadors ingressen el 70% de la base reguladora durant els primers sis mesos.

La Cambra creu que cal també aplicar un “sistema de reducció excepcional de quotes a la seguretat social durant tres mesos” i proposa que els autònoms puguin “aplicar la tarifa plana de cotitzacions a la Seguretat Social” durant el mateix període. Pel que fa a Sanitat, l’ens presidit per Joan Canadell insta el govern espanyol a “aprovar una partida extraordinària en els pressupostos” per cobrir les despeses sanitàries que han d’assumir les comunitats. A més, també l’insta a augmentar la liquiditat de les autonomies perquè puguin fer front a les despeses extraordinàries.

En aquest sentit, l’ens empresarial considera que els diners extra haurien de servir a la Generalitat per ampliar instal·lacions, personal sanitari, material mèdic i prevenció “per estar preparats per a qualsevol escenari”. En l’àmbit de l’educació i les cures, l’ens exigeix ajuts públics per a les famílies que hagin de fer front a despeses de cura per motiu del covid-19.

La Cambra demana també un “pla de captació de finançament europeu per investigació del que es beneficiïn els centres de referència mundial que hi ha a Catalunya sobre biomedicina”. A més, demana al Govern preparar un pla d’impuls de les activitats culturals, turístiques, comerç, restauració i organització d’esdeveniments per quan s’hagi superat la crisi sanitària.

“És fonamental que el sistema financer es doti dels instruments necessaris per garantir la liquiditat a les empreses solvents, i especialment a les pimes, que pateixen una caiguda de la facturació per la crisi del coronavirus, sobretot donant facilitats per a la renovació i ampliació del circulant”, clou la Cambra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa