Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Via lliure als pressupostos de Barcelona per al 2022
  • CA

Via lliure per als pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, que aquests dimarts han superat l’últim tràmit abans del plenari d’aquest dijous. El dictamen dels pressupostos i les ordenances s’ha fet en una comissió extraordinària d’Economia i Hisenda amb els vots favorables de BComú i el PSC, l’abstenció d’ERC i els vots en contra de Junts i PP. Per la seva banda, Barcelona pel Canvi i Cs han fet reserva de vot fins al plenari del pròxim dijous.

El regidor de Pressupostos, Jordi Martí, ha recordat que l’última proposta dels comptes municipals, que no s’ha negociat directament amb els grups, incorpora noves inversions que, a parer del govern, responen “al màxim” a les al·legacions presentades per part de l’oposició. ERC ha estat el partit més bel·ligerant amb el govern municipal i, malgrat comprometre’s a facilitar l’aprovació dels comptes, ha rebutjat presentar al·legacions i tampoc ha negociat partides concretes, ja que considerava absurd mercadejar amb el 5% del pressupost quan no combreguen amb l’esperit general de la proposta.

Canvis i propostes

Per la seva banda, la regidora de Comerç i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha explicat que la proposta d’ordenances fiscals –que regula la previsió d’ingressos tributaris que tindrà l’Ajuntament l’any que ve– està tancada després de rebre un centenar d’al·legacions. Les principals novetats respecte a la proposta inicial és que inclou la bonificació del 75% a la taxa de terrasses per al 2022 i un augment del 20% al 30% en la bonificació de la taxa de residus per als veïns de Sant Andreu que participen al nou sistema de recollida porta a porta al barri.

L’última proposta de pressupostos elaborada pel govern d’Ada Colau i Jaume Collboni inclou 183 milions d’euros que estaven pendents d’assignar i que s’havien reservat per les negociacions amb l’oposició. La principal novetat és un fons de 55 milions per comprar i rehabilitar habitatge, que és l’ampliació d’un mecanisme similar pactat amb ERC l’any passat. També inclou la reforma de la Rambla (3 milions), la rehabilitació de l’Hivernacle del parc de la Ciutadella (2 milions), les expropiacions pendents de la Colònia Castells (2,5 milions), l’ampliació de l’Hospital del Mar (7,7 milions) i el dipòsit de la rambla Prim (15 milions), entre d’altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Stop a la bruta Colau .Colloni.Margall a desembre 21, 2021 | 16:46
    Stop a la bruta Colau .Colloni.Margall desembre 21, 2021 | 16:46
    Barcelona amb aquesta colla d'esquerres fabricants de misèria, atut i rates es com Badajoz, una puta merda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa