Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls promet al programa electoral “eliminar” el top manta en 90 dies
  • CA

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls es compromet en el seu programa electoral a “eliminar” el top manta de la ciutat i a “controlar les màfies que el gestionen” en els primers 90 dies de mandat. La seguretat és el primer punt del programa electoral de Valls, que en aquesta matèria també proposa 1.500 nous agents de la Guàrdia Urbana i la restitució de la unitat d’antiavalots del cos. Crear una regidoria de Famílies i Gent Gran i un observatori internacional de ciutats mediterrànies contra el canvi climàtic ubicat al castell de Montjuïc són algunes de les mesures que proposa.

D’altra banda, el candidat a l’alcaldia planteja un programa per començar a preparar la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics i dedicar un carrer a Joan Antoni Samaranch pel seu paper en els Jocs Olímpics del 1992.

Pel que fa a la seguretat, el programa electoral de Valls, que es presenta a les eleccions amb la plataforma Barcelona pel Canvi-Ciutadans, també planteja que sigui el mateix alcalde qui assumeixi l’estratègia de seguretat de la ciutat, l’ús de la 5G com a eina de suport a la tasca policial o la demanda a la Generalitat de més presència de Mossos d’Esquadra a la ciutat, així com la introducció en l’agenda política de la creació d’una policia metropolitana.

En qüestions socials, Valls planteja “incrementar la capacitat d’acció social de Barcelona”, crear una nova regidora de Famílies i Gent Gran i una Oficina d’Afers del Poble Gitano. A més, l’exprimer ministre francès es compromet a seguir impulsant els punts d’assessorament energètic, posats en marxa durant el mandat de l’alcaldessa Ada Colau. En qüestions d’immigració, aposta per acollir refugiats, però també per “organitzar amb responsabilitat” la immigració per “evitar un efecte crida”. 

Davant del que anomena “urgència climàtica”, el programa de l’exprimer ministre francès planteja un “pla de xoc” per “dissenyar una estratègia municipal contra el canvi climàtic”. Entre les mesures, aposta per la gratuïtat del transport públic dins de la ciutat en episodis d’alta contaminació i la creació d’un observatori internacional de ciutats mediterrànies contra el canvi climàtic que estigui ubicat al castell de Montjuïc. 

Barcelona, cocapital de l’Estat 

A més, Valls defensa que Barcelona esdevingui la cocapital de l’Estat i “construir un projecte de colideratge de la ciutat a l’Estat”, així com “recuperar l’esperit original de Barcelona capital del Mediterrani”. També planteja crear una Oficina Brexit per atendre els britànics que viuen a la ciutat i posa sobre la taula la necessitat d’un replantejament de la governança de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

En urbanisme, la candidatura de l’exprimer ministre francès vol “accelerar” el projecte executiu de la Rambla per iniciar les obres l’any 2020, remodelar la Via Laietana, l’avinguda Paral·lel i negociar amb el ministeri de Foment el desdoblament de la Ronda Litoral, entre altres qüestions. 

A més, el programa proposa un nou Pla de Barris “orientat a l’eficàcia de les inversions i la transversalitat de les accions”. Pel que fa a la Sagrada Família, el programa de Valls es limita a dir que “impulsarà l’acord amb la Sagrada Família per facilitar el seu desenvolupament consensuat”. 

20.000 habitatges “assequibles” amb el sector privat

Valls es fixa l’objectiu de crear 20.000 habitatges “assequibles” en vuit anys, dels quals 10.000 estarien a la ciutat de Barcelona i els altres 10.000 a l’àrea metropolitana. El 75% dels pisos creats a la ciutat serien de lloguer assequible. “Assolirem aquest repte en el marc d’una col·laboració amb el sector privat”, apunta el programa. 

A banda de l’habitatge social, Valls també proposa incrementar la construcció d’habitatges privats per fer disminuir els preus. Per fer-ho, l’exprimer ministre francès vol “agilitzar” els processos, tant de producció com d’adquisició de sòl i de tramitació perquè els empresaris obtinguin llicències de construcció més ràpidament. Amb aquestes mesures, Valls diu que es podran construir els 20.000 habitatges privats que apunta que ja tenen ordenació urbanística desenvolupada a Barcelona. 

Jocs Olímpics i homenatge a Samaranch 

Amb l’objectiu que Barcelona presenti una candidatura per organitzar de nou uns Jocs Olímpics, Valls proposa en l’últim punt dels seu programa crear el programa ‘Barcelona cap als Jocs Olímpics’ per tal de preparar la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern del 2030 o els d’estiu del 2032. Malgrat que reconeix que la decisió s’ha de consensuar amb la Generalitat, l’Estat i el Comitè Olímpic Espanyol, la candidatura de l’exprimer ministre francès insisteix que hi ha precedents de ciutats que han repetit en l’organització d’uns Jocs Olímpics, com París, Londres o Atenes. 

El penúltim punt del programa de Valls també planteja fer un homenatge a Joan Antoni Samaranch, que va ser president del Comitè Olímpic, per “reconèixer les persones que van fer possible” que Barcelona organitzés els Jocs Olímpics del 1992. A més d’actes per retre homenatge a Samaranch, Valls aposta per dedicar-li un carrer a la ciutat.

Més notícies
Valls veu “molt rellevant” la importància del “separatisme” després de les eleccions
Notícia: Valls veu “molt rellevant” la importància del “separatisme” després de les eleccions
Comparteix
L'alcaldable ha celebrat que "s'hagi frenat l'auge de l'extrema dreta"
Bou, amb guants de boxa en la festa del 8è aniversari d'Equinox, la ràdio francesa a Barcelona / Equinox
Bou ofereix a Valls integrar-se a la seva candidatura per frenar Colau i Maragall
Notícia: Bou ofereix a Valls integrar-se a la seva candidatura per frenar Colau i Maragall
Comparteix
Demana que deixi de "flirtejar amb nacionalistes" i esculli el "bon camí"
Inés Arrimadas tancarà la llista de Manuel Valls
Notícia: Inés Arrimadas tancarà la llista de Manuel Valls
Comparteix
Concorrerà a les municipals amb el nom de ‘Barcelona pel Canvi-Ciutadans’, sense incloure el nom del candidat 'independent'
Colau: “Qui paga l’oficina de Manuel Valls a passeig de Gràcia amb Diagonal?”
Notícia: Colau: “Qui paga l’oficina de Manuel Valls a passeig de Gràcia amb Diagonal?”
Comparteix
El nou capítol dels vídeos de l'alcaldessa posa al focus en qui paga les campanyes electorals i assegura que Barcelona en comú no podria pagar el despatx de Valls
Collboni: “Valls va enfonsar el PS francès i Maragall va abraçar l’independentisme”
Notícia: Collboni: “Valls va enfonsar el PS francès i Maragall va abraçar l’independentisme”
Comparteix
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona assegura que "després dels anys de Procés i del mandat de Colau s’ha perdut l’orgull de ser barceloní"
Els integrants de la llista de Manuel Valls.| Manuel Valls
Valls fitxa el coordinador dels joves de SCC per a les eleccions municipals
Notícia: Valls fitxa el coordinador dels joves de SCC per a les eleccions municipals
Comparteix
Fernando Carrera ocuparà el número nou | Cinc membres de Ciutadans estan entre els deu primers llocs de la llista
L'alcaldessa Ada Colau, el periodista Jordi Évole i el candidat de Cs Manuel Valls, al cara a cara / La Sexta
Desafiaments creuats entre alcaldables després del cara a cara entre Valls i Colau
Notícia: Desafiaments creuats entre alcaldables després del cara a cara entre Valls i Colau
Comparteix
Artadi ha reptat l'alcaldessa a un debat | Maragall ha proposat un cara a cara amb Collboni, que ha acceptat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa