Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau: “Qui paga l’oficina de Manuel Valls a passeig de Gràcia amb Diagonal?”
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau es pregunta “qui paga” l’oficina de Manuel Valls, que el candidat va anunciar que tenia a un edifici de la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. “Carai, carai. Barcelona en Comú no podria pagar-se una oficina” en aquest emplaçament, apunta Colau en el cinquè vídeo de la sèrie 10 setmanes que ha començat com a youtuber. Una reflexió final que vincula al tema central del vídeo, que acusa PP i PSOE de governar amb comptes pendents amb les entitats bancàries i les grans empreses, ja que es financien a través de deutes amb els bancs. 

Davant l’article d’El País, que anuncia que els dos grans partits històrics han demanat un avançament de 60 milions d’euros a la banca, l’alcaldessa es pregunta com és que necessiten tants diners. “No sé si faran els desplaçaments en Ferrari” o si “repartiran marisc als mítins”, rebla. Per tot això, Colau enllaça el finançament a través dels bancs amb el refranyer popular: “qui paga, mana”. “I això, si és sabiesa popular és per alguna cosa, oi?”, afegeix. En aquest sentit, la líder de Barcelona en Comú posa en dubte que els grans partits s’atreveixen després a demanar els grans bancs que paguin impostos. A més, assenyala els partis com PP, Ciutadans i PDECat per haver protegit els interessos econòmics davant les peticions de municipalització de serveis com el de l’aigua. 

Per acabar, remarca les diferències a l’hora de finançar les campanyes electorals, que pot ser a través de la corrupció, que és il·legal, o mitjançant els deutes bancaris, “que potser tampoc hauria de ser legal”. Així, demana que es tinguin en compte alternatives com el micromecenatge, els donatius ciutadans o els microcrèdits que es retornen després de les eleccions. 

Més notícies
Cetaqua adverteix Colau que la seva recerca està en perill si es redueixen les tarifes de l’aigua
Notícia: Cetaqua adverteix Colau que la seva recerca està en perill si es redueixen les tarifes de l’aigua
Comparteix
El Centre Tecnològic de l'Aigua escriu a l'alcaldessa de Barcelona com a presidenta de l'AMB
L'alcaldessa Ada Colau, el periodista Jordi Évole i el candidat de Cs Manuel Valls, al cara a cara / La Sexta
Desafiaments creuats entre alcaldables després del cara a cara entre Valls i Colau
Notícia: Desafiaments creuats entre alcaldables després del cara a cara entre Valls i Colau
Comparteix
Artadi ha reptat l'alcaldessa a un debat | Maragall ha proposat un cara a cara amb Collboni, que ha acceptat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa