Colau, sobre els vots de Valls: “Venim a assumir responsabilitats, fins i tot amb contradiccions”

L’alcaldessa en funcions i alcaldable dels comuns, Ada Colau, ha declarat que, malgrat les “contradiccions”, BComú vol assumir “responsabilitats”. Preguntada sobre si l’incomoda ser investida amb el suport de Valls, que l’ha criticat durant la campanya i l’ha culpat de molts dels problemes de Barcelona, ha contestat que és acceptar els vots de l’ex primer ministre francès és una decisió difícil a nivell “personal i polític”. “Hem vingut a assumir responsabilitats, fins i tot amb contradiccions”, ha admès en una entrevista a Els Matins de TV3​

Tot i reivindicar que els comuns són “independents” de qualsevol pressió, ha lamentat que reben “insults i amenaces”. Ha dit, però, que no els fan “por”. L’alcaldessa en funcions ha destacat que mantenir l’alcaldia és important per seguir aplicant polítiques “valentes”. Colau no ha volgut donar per fet que es presentarà a la investidura perquè encara s’han de conèixer els resultats de la consulta a les bases del partit, que es coneixeran avui a les 17 hores. Sobre per què no s’ha inclòs una pregunta sobre si hauria d’acceptar els vots del regidor electe de Barcelona pel canvi-Cs -cosa que ERC li ha recordat també-, ha dit que està “implícit” en la pregunta que es formula als militants. 

Ha remarcat que la preferència dels comuns era el tripartit amb ERC i PSC, però que els vetos creuats entre les dues formacions han fet impossible l’entesa. Malgrat tot, ha ressaltat que no “tira la tovallola” i que no descarta un acord amb socialistes i republicans “a mig termini”, una vegada hagi passat la investidura. També s’ha queixat de l’actitud “agressiva” d’ERC envers als comuns els quatre últims anys, però ha sostingut que tenen la mà “estesa” amb el republicans.

L’alcaldable de BComú ha posat de relleu que no dependran dels vots de Valls durant la legislatura, sinó que estaran supeditats al ple de l’Ajuntament. “Si tira endavant la investidura, parlarem amb tots”, ha avançat.

Colau ha estat molt crítica amb el govern de la Generalitat, i ha manifestat que un acord entre ERC i JxCat a l’Ajuntament hauria suposat traslladar el “bloqueig” institucional a l’altra banda de la plaça Sant Jaume. “Amb el govern de Junqueras vam poder col·laborar, però amb Torra tenim una paràlisi”, ha deplorat.

Comentaris

  Clar Juny 14, 2019 | 10:48
  Clarissim cinisme unionista en estat pur. Pobra gent del “si se puede”. Se’ls han torejat. A aquest pas la Colau sera un nou Felipe de Endesa.
  Colau, agència de col·locació Juny 14, 2019 | 10:58
  No hi ha només el problema del vot de Valls. La qüestió fonamental és la manca de projecte per a Barcelona, i la prioritat per mantenir càrrecs i cadires a costa del que sigui.
  Porc rural Juny 14, 2019 | 11:17
  Que li passin el video on diu que no acceptaria mai un acord amb el senyor valls, a veure quina cara li queda. Busqueu "El VAR de la tele: Colau i Valls"
  Kitus Juny 14, 2019 | 11:28
  La Cersei catalana.
  Almogàver Juny 14, 2019 | 11:49
  Decisió difícil? La poltrona és el que no volen deixar, han traït els seus principis...si és que els tenien i lo més greu han traït a la ciutat i a Catalunya,
  at Juny 14, 2019 | 19:15
  vaig a vomitar
  magrab Juny 15, 2019 | 01:45
  Una gran ciutat, en mans d'una narcisista manipulable. Ho veig perillòs, francament.

Nou comentari

Més notícies
Compareixença d'Ernest Maragall / M.M.P.

Maragall apel·la a les bases dels comuns a contradir Colau i votar “alcaldia amb Valls no”

ERC recordat que les enquestes als electors de BComú situen com a preferència un bipartit ERC-BComú i acusa la direcció dels comuns d'"amagar" la "dependència" de Valls
Colau, amb el número dos, Joan Subirats, i la número tres, Janet Sanz, durant el plenari dels comuns de divendres / ACN

Queixes entre les bases dels comuns per les dificultats per votar en la consulta

Diversos inscrits tenen problemes per completar el procés i no han rebut el correu electrònic que altres vegades cridava a la participació

Janet Sanz: “Els vots de Valls no ens condicionen, seguirem defensant la llibertat dels presos”

La tinent d'alcalde en funcions diu que no han buscat un pacte amb l'ex primer ministre francès
El regidor electe d'ERC Jordi Coronas. | MMP

ERC sobre la consulta de Colau: “La pregunta correcta era Valls sí o no”

Jordi Coronas creu que els comuns "passen la pilota" a les bases" i subratlla la seva "decepció" com a negociador