Maragall apel·la a les bases dels comuns a contradir Colau i votar “alcaldia amb Valls no”

ERC recordat que les enquestes als electors de BComú situen com a preferència un bipartit ERC-BComú i acusa la direcció dels comuns d'"amagar" la "dependència" de Valls

Maragall apel·la a les bases dels comuns perquè contradiguin Colau i votin “alcaldia amb Valls, no”. El cap de llista d’ERC ha recordat que diverses enquestes als electors de BComú situen com a preferència un bipartit ERC-BComú i ha demanat als comuns que votaran la consulta “que entenguin que s’està tergiversant el sentit del vot dels electors i que actuïn en conseqüència”, ha dit el republicà. “Em permeto esperar que el conjunt de l’organització sigui coherent amb el que els electors de BComú expressen i sinó doncs tindran un problema dins l’organització, a fora o ambdues coses”, ha reblat. 

Tot i admetre que l’escenari “no és favorable”, ha destacat que la investidura encara no està sentenciada. En aquest sentit ha remarcat que “cap aliança amb el PSC no s’hauria plantejat sense la temptació i la garantia aritmètica del senyor Valls” i ha insistit en què la direcció “amaga” a les bases “aquesta dependència”. “És fals que el paper de Valls es reduirà a una sola votació la tarda de dissabte, és un pacte polític d’un gran abast”, ha advertit. “La pregunta, redactada així, està clarament orientada a obtenir un resultat”, ha lamentat. Ho ha comparat amb preguntar a la gent si vol un producte gratis o un de molt costós. 

“Decebut” i “sorprès” 

Maragall ha assegurat que se sent “decebut amb la direcció” de BComú per les negociacions d’aquestes tres setmanes i alhora “sorprès” per l’anunci d’avui d’Ada Colau: “Ha fet evident amb una contundència i descarament que l’únic que li interessa és l’alcaldia, la cadira, el tron“. “La ciutat ha desaparegut, ja no se’n parla: no parla d’habitatge, de transport públic ni d’economia, només de l’alcaldia”, ha insistit el republicà, que considera que aquest canvi de relat “pràcticament ha fet desaparèixer la B” de la seva sigla Bcomú. “No hi ha hagut honestedat, han insistit en un tripartit que sabien que era impossible i és una llàstima que haguem hagut d’esperar fins avui per constatar-ho”, ha afegit.

L'equip d'Ernest Maragall ha comparegut amb expressió distesa / MMP

L’equip d’Ernest Maragall ha comparegut amb expressió distesa / MMP

No obstant, ERC mantindrà l’oferiment d’un govern i un lideratge compartits fins a l’inici mateix del ple d’investidura, sense retirar la candidatura de Maragall: “No ens negarem a nosaltres mateixos, ens voldrien reduïts a la negociació de llocs i cadires però ERC no necessita baixar a aquest terreny, és massa gran i central com per posar la dignitat en venda”. “Estem disposats a mantenir la nostra responsabilitat i governarem des de l’oposició si fos el cas”, ha afirmat.

Oportunitat perduda de superar els blocs

Maragall veu “incompatible i explícitament contradictori” acceptar els vots de Valls “amb escoltar les declaracions del judici i amb la concentració ciutadana a la plaça Catalunya” d’aquest dimecres. Ha reivindicat que un govern ERC-BComú seria “el primer que estaria en condicions de superar la dinàmica de blocs, amb una corresponsabilitat entre un partit independentista i un que no ho és”. “Ha estat una acció contra l’independentisme, contra ERC i contra l’interès general del millor govern que podia haver-hi”, ha lamentat. 

Aquest matí Ada Colau ha anunciat personalment que la consulta a les bases de Bcomú inclourà una doble pregunta, per incloure els dos possibles pactes bipartits amb ERC o amb PSC. La direcció, inclosa l’alcaldessa en funcions, s’ha posicionat amb claredat i ha demanat a simpatitzants i militants que votin a favor de l’acord de govern amb els socialistes perquè permet revalidar l’alcaldia. Els tres vots “regalats” per Manuel Valls, ha defensat, no alteraran “ni un mil·límetre” els posicionaments i polítiques dels comuns.

Més informació

Comentaris

    Pasen y vean a nuestro Tete ejerciendo su acreditada capacidad de seducción para ampliar la base 14/06/2019 12:48 am
    Ho teniu a tocar, sens dubte.

Nou comentari