Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC sobre la consulta de Colau: “La pregunta correcta era Valls sí o no”
  • CA

La primera reacció d’ERC sobre la consulta dels comuns sobre els dos possibles bipartits és crítica. “La pregunta correcta era Valls sí o no”, ha asseverat Jordi Coronas, regidor dels republicans. Ha lamentat que els comuns “passen la pilota” a les bases” i ha subratllat la seva “decepció” com a negociador.

[r:1]

Els republicans no veuen prou clar l’enunciat de la doble pregunta que plantegen els comuns als seus militants i simpatitzants, on se subratlla que un acord de govern amb ERC donaria l’alcaldia a Ernest Maragall i un pacte amb el PSC permetria revalidar l’alcaldia a Colau, sense esmentar els vots de Manuel Valls. ERC avisa als consultats que el suport de l’ex primer ministre francès no serà gratuït: “Vol dir condicionar les polítiques de la ciutat durant 4 anys als capricis del senyor Valls”.

“Es tracta de fer les preguntes correctes per obtenir les respostes correctes”, ha insistit Coronas, que exigeix saber “quina és la lletra petita” de la investidura. També ha emfasitzat que la proposta que ha presentat ERC als comuns és “generosa i equitativa” i explicada en públic en tot moment.

En aquest sentit, ha manifestat “una decepció personal molt important” amb l’equip negociador de BComú: “En les converses amb nosaltres en cap moment ens han plantejat l’alcaldia”. “Des del primer dia hem fet passos i presentat documents, però no hem rebut cap resposta ni contraproposta, s’han quedat encallats amb el tripartit sense presentar ni un paper”. Per a ell, a la vista de l’aposta de la direcció de BComú, “la intenció era molt clara i l’objectiu de Colau és retenir l’alcaldia al preu que sigui”.

Sergi Sabrià i Gabriel Rufián també posen el focus en Valls

Després de l’anunci de Colau ha començat una pluja fina de reaccions republicanes, majoritàriament centrades en el suport de Manuel Valls. Així, en declaracions recollides per l’agència ACN, el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha retret als comuns que estiguin disposats a pactar amb el “diable” a Barcelona. “S’empassen el que va dir en campanya per cadires, les lliçons ara ja s’han acabat”, ha etzibat des de l’escó, dirigint-se al grup de CatECP durant el debat sobre el primer any del govern de Torra. Ha augurat que “l’acord amb Valls els perseguirà” i ha criticat que el PSC tanqui la porta a dialogar amb ERC. També s’ha dirigit a Cs per dir-los que té la sensació que no els interessa el país “per res” i que només treballen per als titulars de la premsa.

Per la seva banda, el portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián, ha assenyalat en roda de premsa que “si Ada Colau finalment accepta els vots d’una persona que va deportar 10.000 persones a França grinyola una mica”. Ha recordat que ERC va guanyar les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona i que Ernest Maragall ha proposat un acord a Colau per crear un govern amb suport de 20 regidors. Si finalment opta pel PSC i Valls, ha defensat, “ICV haurà acabat de fagocitar aquest espai polític i Ada Colau ja no serà l’Ada Colau que coneixíem fa 5, 6 o 7 anys”. 

Més notícies
Colau pregunta a les bases si volen pacte amb ERC o un acord amb el PSC i conservar l’alcaldia
Notícia: Colau pregunta a les bases si volen pacte amb ERC o un acord amb el PSC i conservar l’alcaldia
Comparteix
La direcció del partit aposta per fer tractes amb els socialistes, que implica acceptar els vots de Valls | L'acord de govern es firmaria després de la investidura
Els votants d’ERC i comuns volen un tàndem Colau-Maragall, segons una enquesta
Notícia: Els votants d’ERC i comuns volen un tàndem Colau-Maragall, segons una enquesta
Comparteix
El 26,3% dels votants republicans enquestats prefereixen un pacte entre l'alcaldessa en funcions i l'ex conseller d'Acció Exterior
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès. | Europa Press
Aragonès veu “impossible” el pacte amb PSC però manté que ERC vol dialogar
Notícia: Aragonès veu “impossible” el pacte amb PSC però manté que ERC vol dialogar
Comparteix
Diu que els republicans estan disposats a parlar "encara que sigui per visualitzar" les diferències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa