Els votants d’ERC i comuns volen un tàndem Colau-Maragall, segons una enquesta

El 26,3% dels votants republicans enquestats prefereixen un pacte entre l'alcaldessa en funcions i l'ex conseller d'Acció Exterior

Els votants d’ERC i BComú volen un pacte entre els caps de llista a Barcelona per governar a la capital catalana. Així ho certifica una enquesta elaborada per ODEC per a Público, en què preguntaven quina era l’opció preferida dels entrevistats d’entre els possibles pactes al consistori. D’entre els votants d’ERC i comuns l’opció preferida és l’entesa entre Colau i Maragall, que suposaria investir l’alcaldable republicà en segona volta i arribar a un acord de govern. 

L’enquesta, que s’ha fet a partir de 800 entrevistes d’entre el vuit i l’11 de juny, explicita que el 26,3% dels votants d’ERC volen un pacte de govern entre Colau i Maragall i només un 1,6% aposten per una entesa entre republicans i PSC. Els votants de Colau, preguntats per qui preferirien entre Maragall i Collboni, el 20,7% voldrien el republicà i el 18,8% el socialista. 

Els 25,2% dels votants socialistes enquestats tenen preferència per un acord entre Colau i Collboni. I entre pactar amb ERC o amb Cs, prefereixen fer-ho amb la formació taronja, tot i que és una opció que només escullen el 3,4%. 

Més informació

Nou comentari