Ernest Maragall: “Els vots de Valls serien la ruïna democràtica de Colau”

La inclinació pel PSC li sembla "una fuga endavant desesperada" per mantenir l'alcaldia i avisa als comuns que el suport dissabte tindria conseqüències de mandat

Ernest Maragall ha valorat d’urgència el comunicat de Barcelona en Comú en què renuncia al tripartit d’esquerres i s’inclina per pactar la investidura d’Ada Colau amb el suport del PSC, que exigirà dissabte també els vots d’almeys 3 regidors de Manuel Valls. En un contacte informatiu ja previst, el cap de llista republicà ha criticat als comuns per aplicar un “tot s’hi val” a la cursa “per aconseguir el lloc d’alcalde”. La inclinació pel PSC li sembla “una fuga endavant desesperada” per mantenir l’alcaldia i avisa als comuns que el suport dissabte tindria conseqüències de mandat: “Els vots de Valls serien la perdició, la ruïna democràtica de Colau”

“La ciutat ha desaparegut dels raonaments, el debat sobre drets i llibertats desapareix: només queda la cerca desesperada dels vots del senyor Valls”. No obstant, s’ha declarat “bastant convençut” que “aquesta cerca no donarà fruit i que la immensa majoria dels ciutadans que van votar a Colau no coincideixen ni comparteixen aquesta cerca ni la identificació amb Manuel Valls”. Així mateix, ha demanat cautela davant d’un posicionament molt inicial i ambigu: “Encara em sembla increïble, encara no m’ho crec i encara no podem donar-ho per cert”. 

[r:1]

“És particularment terrible que avui que estem aquí la plaça Catalunya després d’escoltar els nostres representants [al judici] aparegui en escena una explícita voluntat d’acord amb la dreta espanyola, amb els representants del 155, amb els que estan clarament a l’altra banda del riu”, ha condemnat. “Cap ciutada que hagi votat BComú es pot donar per satisfet”, ha insistit. 

L’única noticia positiva pels republicans és la renúncia a un tripartit: “Sembla que per fi ens han donat la raó i han acceptat que això del tripartit era un invent sense cap itinerari possible, però el més preocupant és que aquesta evidència va acompanyada d’una actitud més aviat entreguista”. A la reunió que aquest matí han tingut negociadors d’ERC i PSC, ha explicat, els comuns “han seguit dient aquest matí que no donaven per perduda la idea del tripartit”. “Sembla que qui està en actitud de trencar les converses és Ada Colau, nosaltres volem seguir”, ha remarcat Maragall, que encara ha apel·lat a Colau a “renunciar a la seva candidatura i seguir a negociant”.

Més informació

Nou comentari