Collboni urgeix Colau a un “pacte per fer govern” amb aplicació immediata

El cap de llista del PSC ha donat a entendre que no li val un compromís a mig termini i que vol un acord que ja s'apliqui "l'endemà" de la investidura

El cap de llista del PSC, Jaume Collboni, ha pressionat Ada Colau a 3 dies del ple de la investidura a arribar a “un pacte per fer govern” si vol seguir sent alcaldessa. Ha donat a entendre que no li valdrà un compromís per entrar a govern a mig termini, com va passar fa 4 anys, sinó que aquesta vegada caldrà un acord que ja s’apliqui “l’endemà” de la investidura. 

“Per fer aquesta investidura hem de fer un acord que ha de garantir l’eventualitat que hi hagi un govern de coalició entre BComú i el PSC el dia després de la investidura”, ha advertit. “Hem de garantir que allò que ha estat un compromís electoral d’alcaldia progressista i no subordinada al Procés, ho he de garantir en una votació d’investidura, perquè sinó estaria faltant a la meva paraula i al contracte amb els electors”. Sobre les possibilitats d’aconseguir una simbòlica fotografia Colau-Collboni abans de dissabte, ha confiat que “ningú va al plenari per no ser investit”: “El temps va passant i s’han d’anar concretant coses”.

Ha assegurat que els socialistes mantindran “la mà estesa per aquest acord de progrés” i ha rebutjat seure amb ERC com li va oferir el vespre anterior Ernest Maragall: “No té sentit seure amb algú que diu que vol constatar les diferències”. Sobre la “resposta de país” que va demanar fa uns dies la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en cas d’un acord per investir Colau, Collboni ha advertit que si es produís seria “de forma impecablement democràtica” perquè “és el ple qui escull qui és l’alcalde o alcaldessa”. 

Les indirectes de Collboni a BComú i ERC al plenari

Durant la seva intervenció al ple com a cap de files socialista, Collboni s’ha permès deixar caure als regidors de Barcelona en Comú que en el futur s’entendrien millor: !Als companys de BComú només els vull dir que hem après moltes lliçons amb vosaltres”. També li ha dit “als companys d’ERC” que comparteixen “moltes polítiques i visions de la ciutat”, malgrat que “hi ha un tema” [el Procés] en el que no es posen gens d’acord: “Amb temps, paciència i generositat podrem superar les discrepàncies”, els ha dit.

També ha picat l’ullet al PDECAT, elogiant Quim Forn: “És de les persones que apleguen les virtuts de ser una bona persona i un bon polític”. Ha assegurat que ha estat en contacte amb ell “durant aquest periode dur i trist” de l’empresonament i ha celebrat poder “saludar-lo personalment” a la investidura de dissabte. 

Les converses d’ascensor de Trini Capdevila i Ada Colau

Al seu torn de comiat, la regidora d’ERC Trini Capdevila també ha aprofitat per recordar a Colau una recent conversa d’ascensor: “L’altre dia li deia a l’ascensor que hem de ser justos i valents, que el senyor Valls no decideixi el govern de Barcelona i que els seus vots no seran gratis”. Ernest Maragall (ERC) ha assistit al plenari per participar del comiat de Capdevila, l’únic dels 4 regidors d’ERC que no repetirà el mandat vinent, però no ha fet declaracions a la premsa sobre els pactes d’investidura. 

Més informació

Nou comentari