Collboni celebra haver forçat el pacte de govern i avisa Colau que no hi caben els llaços grocs

El líder del PSC a Barcelona dona per fet que l'opció del pacte amb els socialistes guanyarà la consulta i ja avisa que vetllarà per la "neutralitat de la institució!

Somriures, bromes i molt bon humor. Jaume Collboni, l’home que fa quatre anys va protagonitzar el daltabaix del PSC amb l’entrada en tromba dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona, no podia estar més content aquest dijous a la tarda, hores després de sentir dir de la boca d’Ada Colau que es decantava pel pacte amb els socialistes i que obria la proposta a la consulta de les bases, amb una posició de la direcció dels comuns que empeny clarament en aquesta direcció.  

El líder dels socialistes de Barcelona s’atribuïa l’autoria d’aquesta presa de posició “diàfana” de Colau. “Vam dir que vinculàvem la investidura amb un acord de govern de coalició, encara que siguin dos actes. Vam dir dissabte que no tenia sentit investir una alcaldessa que no tingués el compromís de govern, de tàndem progressista, i s’ha fet un pas molt important aquest matí amb el compromís explícit de la senyora Colau”, ha dit. I ha subratllat que l’alcaldessa aspirant a la reelecció “ha sigut explícita vinculant la seva investidura a un govern de coalició amb el PSC a partir de la setmana que ve”. “És molt bon símptoma, és fruit de les converses que hem tingut i agraïm la claredat de la pregunta i de la senyora Colau”, ha concretat.

Advertiment sobre els llaços grocs

Una de les idees que ha repetit Colboni en la seva compareixença d’aquest dijous, que ha fet amb la seva número 2, Laia Bonet, ha sigut la de “no subordinar Barcelona al Procés” i de “preservar la neutralitat de la institució”. Quan una periodista li ha pregunta què passarà si Colau vol tornar a penjar un llaç groc a la façana de l’Ajuntament, ha tornat a repetir-ho. I ha recordat que el que s’està treballant és “un govern de coalició amb totes les conseqüències, de corresponsabilitat”, i que el govern haurà de “preservar la neutralitat de la institució respecte de les sentències i les lleis, la Constitució, l’Estatut i la Carta Municipal”

Més informació

Comentaris

  Luna Barceló 13/06/2019 9:36 pm
  Si Collboni fa vergonya per les seves declaracions i actuacions pels que volem una Catalunya Independent, Colau és més vergonyosa per hipòcrita. Juntarse amb qui va donar suport a l'aplicació del 155 i que no vol diàleg de cap tipus amb els dirigents que han tret majoria la fa a ella també partícep de traïdoria. Increïble que es pugui actuar contra els principis democràtics i dels drets humans.
  El govern dels pitjors. 13/06/2019 10:59 pm
  Collboni no se'n adona que no pinta res. El PSC pacta amb Valls, però sense ERC la Colau no pot fer res.
  jo 13/06/2019 11:16 pm
  no hi ha comentaris... perquè encara no ens podem creure que les bases ho aprovin
  GANXÓ 14/06/2019 7:55 am
  Senyora Colau, on cobrarà un sou igual ? Ah i enhorabona, a aconseguit enganyar al ciutadà que confiaba en vostè. Em sembla molt que al Fosar de les Morenes no hi tindria cabuda
  Xurriaca Pallaresa 14/06/2019 8:35 am
  Com sempre, ERC erra el concepte (complex d'esquerrades de fireta). La pregunta no és tan sols, Valls sí o no?, sinó també, la del 155 PSC sí o no? O la dels Comuns denominadors caspanyols sí o no? És clar que Roma no paga traïdors, encara que aquests, siguin els seus necessaris col·laboradors en la desconstrucció de Catalunya.
  Pol 14/06/2019 9:51 am
  Perquè a l'unionisme ultra els hi fa tanta angúnia el símbol del llaç groc? Si al capdavall reivindica l'alliberament d'uns presoners innocents, entre els quals en Jordi Cuixart i en Jordi Cuixart que en el moment de la detenció no eren polítics?
  JordiP 14/06/2019 9:59 am
  Oju amb el Collboni. És un diradorcet. Encara no ha pres possessió del seu escó i ja està dictant comportaments. "Aún no asamos y ya pringamos", que deien a la mili. Si ara ja proclama prohibicions, què no farà quan mani, ei és que arriba a tocar poder? Colau, no siguis ambiciosa en excés: "La avaricia rompe el saco". L'abraçada de l'ós et matarà, Ada.
  Josep Sierra Roca 14/06/2019 10:03 am
  Es clar que no hi caben els llaços grocs... al cap i a la fi, la gent del PSC-PSOE estan contra la llibertat dels catalans i contra els seus drets humans.

Nou comentari