Núria de Gispert, tercera a les Primàries sense fer campanya

L'expresidenta del Parlament desbanda al candidat municipal de Demòcrates, Gerard Ardanuy, amb més del triple de vots

L’organització de les Primàries sobiranistes de Barcelona ha donat a conèixer aquest matí la llista completa dels vots que ha rebut cadascun dels 54 candidats que s’hi havien presentat, com demanaven alguns dels candidats que aspiraven a la segona posició de la llista i no la van aconseguir. La portaveu de Primàries Barcelona, Anna Arqué, ha revelat els resultats complets a través del seu perfil de Twitter i ha sorprès amb la tercera posició. La medalla de bronze se l’ha endut Núria de Gispert, expresidenta del Parlament de Catalunya i dirigent de Demòcrates de Catalunya, l’escissió independentista de l’antiga Unió. Ha obtingut 1.371 vots, uns sis-cents menys que Adrià Alsina, que va assolir la segona plaça. 

De Gispert actualment és portaveu nacional del partit i s’havia presentat a les Primàries barcelonines més com a mostra de suport i reforç mediàtic del projecte que com a aspirant real a ser alcaldable. De fet gairebé no ha fet campanya en les darreres setmanes, a diferència del regidor no adscrit Gerard Ardanuy, que s’havia posicionat com el candidat municipal de la formació. Ardanuy ha rebut 386 suports, menys d’un terç de les paperetes que ha obtingut l’exdiputada.

 

La quarta posició del rànquing amb 1.241 vots és per a Maria Vila, mà dreta de Jordi Graupera i ara aspirant al número dos de la llista electoral definitiva de les Primàries per al 26 de maig. En haver assolit el 50% dels sufragis, el filòsof i periodista pot decidir no només la 3a, 5a i 7a posició de la papereta sinó també la segona, el que deixa a Alsina sense plaça assegurada i obre un nou flanc de crítiques entre els partidaris de seguir escrupolosament l’ordre sorgit de les urnes aquest cap de setmana. Maria Vila havia fundat juntament amb Graupera i Guillem López el partit Barcelona és Capital i el propi alcaldable deia aquest diumenge al Tot Barcelona que el seu suport al projecte “des del principi” tindria “molt de pes” en la decisió de qui escull de número 2. També té al seu favor, per ser segona, la paritat de gènere en les primeres posicions.

Més informació

Nou comentari