Adrià Alsina proposa que Barcelona tingui un ‘alcalde de nit’ per mediar entre diversió i descans

L'exdirigent de l'ANC i ara candidat a les primàries independentistes llança aquesta proposta acompanyat dels propietaris de dues discoteques de la plaça Reial

L’exdirigent de l’ANC i candidat a les primàries independentistes de Barcelona, Adrià Alsina, ha proposat aquest dilluns implantar a Barcelona un “alcalde de nit”. Es tracta d’una figura que ja existeix en diverses ciutats europees i que serveix per mediar entre les necessitats de descans dels ciutadans i l’escena de cultura i diversió nocturna. Alsina ha presentat la proposta a la Sala Sidecar de la plaça Reial, acompanyat pels propietaris de dues sales mítiques de la ciutat, Joan Mas (Jamboree i Moog) i Roberto Tierz (Sidecar).

L’alcaldable ha contraposat que “quan hi ha un conflicte de dia, l’ajuntament opta per la mediació, escoltar totes les parts i trobar una solució per tothom” però quan el conflicte passa per la nit “la solució sempre és tancar i prohibir”. “Això ha de canviar”, ha asseverat. Jordi Mas, de la sala Jamboree, ha remarcat que “Espanya és el país on hi ha menys música i ball d’Europa, un tabú que ja ve de la monarquia dels Àustries”: Vivim marcats per la noció del pecat de fa 300 anys!”. Per la seva banda, Tierz ha lamentat que hagi quallat “la idea de que l’oci nocturn no és productiu, que és una pèrdua de temps”. “L’ajuntament es dedica només a castigar locals en comptes d’educar la gent que surt de nit”, ha criticat.

Alsina ha conclòs que “el deteriorament de la seguretat i l’escena nocturna a Barcelona requereix l’elecció d’un alcalde de nit, que coordini els operatius de Guàrdia Urbana, els serveis i els negocis nocturns, conciliant la vida del tots els barcelonins, els que dormen, els que treballen i els que es diverteixen”. També ajudaria, ha reblat, a garantir la continuïtat institucional de matinada.

Dos models d’elecció: Londres versus Amsterdam

Així, ha posat sobre la taula dos models, el de Londres i el d’Amsterdam. A la capital britànica “l’alcalde va contractar una persona molt coneguda de la nit londinenca amb la missió explícita d’ajudar a salvar locals del tancament després del precinte de Fabric, una discoteca emblema de la ciutat com ho va ser La Paloma a Barcelona”. A la capital holandesa “són els negocis nocturns els que paguen i tenen veu en l’elecció de l’alcalde de nit, que tot i així té un reconeixement oficial per part de l’ajuntament”. Qualsevol dels dos models seria vàlid per Barcelona, afirma Alsina, que s’ha obert a negociar la proposta amb els altres candidats a primàries i amb els partits que finalment obtinguin representació a les properes eleccions municipals.

Més informació

Nou comentari