“No hi som tots, falten els presos”: onzena marxa diària pel centre de Barcelona

Tensió entre alguns conductors i els manifestants quan han tallat el carrer Aragó

Onzè dia consecutiu de la marxa diària pels presos polítics, iniciada arran de la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Unes 60 persones, segons la Guàrdia Urbana, han tallat aquest dijous al vespre el trànsit als carrers Roger de Llúria i Aragó cridant consignes com “no hi som tots, falten els presos“.

Alguns conductors han amenaçat els manifestants, fins i tot desitjant que els “afusellin tots”. La Guàrdia Urbana ha explicat al TOT Barcelona que totes les manifestacions haurien de tenir un recorregut definit. Però aquestes marxes dels CDR tenen un recorregut improvisat, i el dispositiu del cos ha d’utilitzar un plànol i diverses patrulles per tallar la circulació en els punts als quals els manifestants es poden dirigir en cada moment. “Sembla que alguns volen complicar la nostra feina, però els perjudica més a ells”, lamenten agents del dispositiu.

La seva feina, detallen, és evitar riscos d’atropellaments pels concentrats. Si no saben del cert on aniran els manifestants se’ls fa més difícil mantenir la seguretat dels manifestants, precisen. Pel que fa al gruix d’agents que formen part de l’operatiu, expliquen que avui s’ha vist reduït perquè la manifestació dels CDR ha coincidit amb la de sindicats dels Mossos.

La concentració d’aquest vespre ha provocat llargues cues de cotxes al carrer Aragó. Un agent dels Mossos d’Esquadra –el cos de la Generalitat acompanya també el recorregu– tha recomanat els manifestants que avui evitessin transitar entre els cotxes al·legant que els conductors estaven “emprenyats”.

Amb tot, la marxa ha canviat el seu recorregut avui i ha acabat on havia començat, com cada dia, davant de la Delegació de govern espanyol. Allà, els concentrats han cridat: “Avui marxem, però demà tornarem” als agents de la Policia Nacional que custodien la porta.

Més informació

Nou comentari