Constitució i independentisme topen en la novena marxa diària pels presos polítics

L’activitat a la Delegació del govern espanyol a Barcelona ha tornat a conviure avui al vespre amb les consignes i protestes de manifestants independentistes. En el novè dia de marxes, unes 100 persones –segons la Guàrdia Urbana– han reclamat la llibertat dels presos polítics i la independència de Catalunya.

La concentració ha coincidit amb una festa de celebració del 40 aniversari de la Constitució espanyola, que tenia lloc a la seu del Col·legi d’Advocats, just davant de la institució estatal. L’acte ha motivat als independentistes a quedar-se davant de la seu col·legial, de la que ha sortit un grup de persones per unir-se a la manifestació al crit de “fora feixistes del Col·legi” i “Degana dimissió”. Alguns dels concentrats han animat a la resta d’assistents a sortir al carrer “fins que acabi la vaga de fam”. “Plogui, nevi o sigui Nadal, cada dia hem de sortir”, han demanat.

En la concentració menys multitudinària de les realitzades fins ara també s’han cridat consignes com “fora el Borbó”, “Obriu les presons” o “Tothom al carrer”. Entre les personalitats presents a l’acte constitucionalista hi havia l’expolític socialista Alfonso Guerra.

 

 

Nou comentari

Més notícies

Moments de tensió a la marxa pels presos polítics

Els Mossos han hagut de crear un cordó quan un grup de persones amb una bandera espanyola ha increpat els manifestants

“Avui també hi serem”: el perquè de les marxes diàries pels presos a Barcelona

Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) prepara una manifestació a les 19h davant de la delegació del govern espanyol

“No ens aturarem fins aconseguir la independència”: 7è capítol de les marxes diàries

Unes 300 persones han fet un recorregut "sorpresa" que ha provocat talls al centre de Barcelona

Una manifestació talla la Diagonal pels presos polítics i s’anuncia la “revolta” del 21-D

Les concentracions espontànies per vies principals de Barcelona comencen a ser habituals al vespre