Constitució i independentisme topen en la novena marxa diària pels presos polítics

La protesta davant de la Delegació del govern espanyol ha coincidit amb un acte al Col·legi d'Advocats sobre els 40 anys de la Carta Magna

L’activitat a la Delegació del govern espanyol a Barcelona ha tornat a conviure avui al vespre amb les consignes i protestes de manifestants independentistes. En el novè dia de marxes, unes 100 persones –segons la Guàrdia Urbana– han reclamat la llibertat dels presos polítics i la independència de Catalunya.

La concentració ha coincidit amb una festa de celebració del 40 aniversari de la Constitució espanyola, que tenia lloc a la seu del Col·legi d’Advocats, just davant de la institució estatal. L’acte ha motivat als independentistes a quedar-se davant de la seu col·legial, de la que ha sortit un grup de persones per unir-se a la manifestació al crit de “fora feixistes del Col·legi” i “Degana dimissió”. Alguns dels concentrats han animat a la resta d’assistents a sortir al carrer “fins que acabi la vaga de fam”. “Plogui, nevi o sigui Nadal, cada dia hem de sortir”, han demanat.

En la concentració menys multitudinària de les realitzades fins ara també s’han cridat consignes com “fora el Borbó”, “Obriu les presons” o “Tothom al carrer”. Entre les personalitats presents a l’acte constitucionalista hi havia l’expolític socialista Alfonso Guerra.

 

 

Més informació

Nou comentari