Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“No ens aturarem fins aconseguir la independència”: 7è capítol de les marxes diàries
  • CA

Centenars de manifestants s’han tornat a concentrar avui al vespre en suport dels presos en vaga de fam abans de començar un recorregut improvisat que ha provocat talls en el trànsit al centre de Barcelona. Entre 300 i 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han reunit davant de la Delegació del Govern espanyol abans d’encetar una manifestació amb recorregut “sorpresa”, segons explicava un membre de Teixidores per la República que ha assistit a les set concentracions convocades fins ara. La protesta ha recorregut el centre de la ciutat i ha acabat a la plaça Sant Jaume. 

Els manifestants han baixat per Roger de Llúria fins arribar a plaça Urquinaona, des d’on han tombat cap a plaça Catalunya. Desenes de turistes s’aturaven a fotografiar la protesta davant de Portal de l’Àngel, i escoltaven consignes com ara “aquest Nadal no és normal”, “els carrers seran sempre nostres” o “vaga, vaga, vaga general”. Un dels punts calents del recorregut ha estat a la delegació del govern, quan els manifestants han cridat “aquest edifici serà una biblioteca”. Un altre moment tens ha arribat quan la concentració ha avançat per Via Laietana i s’ha aturat davant de Jefatura Superior de Policia. Instants abans d’arribar-hi els manifestants han fet silenci – “una mania que tenim”, ironitzava el membre de Teixidores per la República -, fins que han començat a cridar “1 d’octubre, ni oblit ni perdó“. 

Els concentrats, davant de la delegació del govern. | A. L. 

Un dels manifestants, membre del CDR Les Corts, lamentava que es titlli els comitès de defensa de violents. “L’ANC i Òmnium s’estan allunyant de nosaltres perquè han comprat el relat de la resta de l’Estat”, es queixava. A més, aprofitava per criticar l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les últimes protestes antifeixistes i exigia la dimissió de “tota la cúpula del cos”. 

Al llarg del recorregut diverses persones s’han afegit a la concentració o han acompanyat els manifestants amb càntics. Alguns ho feien des de casa, com un home que, des del balcó, cridava “1 d’octubre ni oblit ni perdó” amb una urna entre les mans. Els concentrats s’han aturat i l’han acompanyat amb altres consignes. 

Un manifestant davant davant de la Policia Nacional a Via Laietana. | A. L.

“La Guàrdia Urbana ho té tot sota control”, assegurava un mosso d’esquadra que escortava la manifestació. Durant l’hora i mitja que ha durat el recorregut un agent de la Guàrdia Urbana ha caminat davant dels manifestants amb un plànol a la mà, la qual cosa permetia altres agents de tallar els carrers que es veien afectats per la concentració. 

És el setè dia que s’organitzen mobilitzacions reclamant la independència, i alguns dels manifestants asseguraven que no s’aturaran fins que l’objectiu s’aconsegueixi. “Això és només el principi”, deia una manifestant membre del CDR Eixample. Un altre concentrat, membre del mateix CDR, discrepava i assenyalava que en “dia laboral no serà tan senzill tallar el trànsit al centre“. 

Més notícies
Els CDR tallen la Diagonal pels presos polítics en el segon dia consecutiu de mobilització
Notícia: Els CDR tallen la Diagonal pels presos polítics en el segon dia consecutiu de mobilització
Comparteix
Demanen l'alliberament dels presos polítics la setmana que quatre d'ells han iniciat una vaga de fa
“Avui també hi serem”: el perquè de les marxes diàries pels presos a Barcelona
Notícia: “Avui també hi serem”: el perquè de les marxes diàries pels presos a Barcelona
Comparteix
Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) prepara una manifestació a les 19h davant de la delegació del govern espanyol

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bj a desembre 09, 2018 | 21:48
    bj desembre 09, 2018 | 21:48
    Potser l'independentisme hagi perdut la il·lusió i la innocència però estic segur que les ganes de ser independents cada dia són més grans. Espanya només ofereix repressió i immobilisme. Seguim, ni oblit ni perdó.
  2. Icona del comentari de: Teix a desembre 10, 2018 | 08:54
    Teix desembre 10, 2018 | 08:54
    Penseu que la independència ens vindrà del cel? Ni del cel ni dels CDR. Si ens arriba, arribarà dels vots d’un poble decidit però pacífic. Aquest poble ja comença a estar cansat que els CDR els toquin els dallonses. Pensen els molts estaquirots que, vist com actuen fins ara, guanyen adeptes? No, més aviat els perden i no ens en sobren, Hauran de ser més imaginatius i saber la diferència entre el gra i la palla. Les rebequeries, pels nens petits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa