Munté (JuntsxCat), sobre els llums de Nadal: “Fracassa Collboni i s’imposa Colau”

La majoria d'eixos comercials declinen participar al nou contracte centralitzat per l'enllumenat

L’enllumenat de Nadal de Barcelona no serà ben bé com preveia el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. Hi haurà més il·luminació als carrers, però la majoria d’eixos comercials triarà les seves pròpies llums en comptes de participar al nou contracte centralitzat que s’estrena enguany. Només 16 de les més de 60 agrupacions de botiguers s’hi ha adherit, com ha avançat aquest dissabte el TOT Barcelona en primícia.

El grup municipal de JuntsxCat veu en l’escàs interès dels comerciants una prova de manca de confiança cap al govern municipal. “Els socialistes van prometre als comerciants que la campanya de Nadal del 2020 a Barcelona seria brutal,  mai vista, però fins i tot sense començar ja destaca pels incompliments i la decepció”, critica la regidora Neus Munté, que dins del grup s’encarrega de l’àmbit de Comerç. “De nou fracassa Collboni i es torna a imposar Colau, amb la seva al·lèrgia a ajudar els sectors econòmics i productius de la ciutat”, carrega.

Munté assegura que “no sorprèn” que “molts eixos no hagin confiat en el govern municipal” i avisa que en moments de crisi com l’actual “aquesta malfiança pot ser molt negativa per la ciutat”. “Sense una bona campanya de Nadal molts establiments estaran abocats al tancament”, sosté. A més, assegura que el grup de JuntsxCat va pressionar perquè la subvenció individual per pagar els llums –la fórmula tradicional– pugés del 50% al 75% que finalment aportarà el consistori. “El PSC i la regidora Montserrat Ballarín s’hi van oposar des d’un principi, i tot i que al final es va acceptar, s’ha intentat regatejar amb les associacions”, acusa.

Més informació

Nou comentari