Estudiants ajudaran a comerciants locals a resistir a la pandèmia

Una aliança entre escoles de disseny i comerç de proximitat pretén impulsar les vendes

Una aliança entre escoles de disseny i eixos comercials servirà per dinamitzar el comerç de proximitat i reactivar-lo després del confinament. Aquest és el desig de l’Ajuntament de Barcelona, que ha impulsat el programa Dissenyem comerç en què estudiants i comerciants locals treballaran plegats per potenciar el comerç de barri per resistir a la pandèmia.

El projecte, fruit de la col·laboració entre la regidoria de Comerç, Mercats, Hiseda i Règim Interior; Barcelona Activa i el Disseny Hub Barcelona, ha arrencat amb un primer grup format per l’eix comercial Sants-Les Corts i Elisava. Aquesta setmana alumnes de la universitat de disseny i enginyeria han fet les primeres visites per conèixer l’estat de la qüestió als comerços siuats als carrers Galileu, Vallespir, Joan Güell i entorns.

Estudiants de disseny, moda, arts visuals, arquitectura o audiovisual seran els participants de Dissenyem comerç, que busca incidir en un comerç local molt afectat per la pandèmia però que s’està reinventant per sobreviure. Altres iniciatives, com ara un acord entre taxistes i comerciants, busquen el mateix efecte.

Cartell de Dissenyem comerç/ Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és que els estudiants facin propostes per impulsar el comerç de proximitat amb comunicació, serveis, esdeveniments o senyalització. Alhora, el consistori espera que la iniciativa serveixi per apropar el comerç local als joves.

Més informació

Nou comentari