Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Taxistes, botiguers i AMB negocien un acord per revifar el centre de Barcelona

L’Institut Metropolità del Taxi (Imet), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el gremi de taxistes de la ciutat ultimen un pacte a quatre bandes amb el sector comercial per impulsar la demanda de taxis i, alhora, les vendes a comerços del centre de Barcelona. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la idea es va posar sobre la taula en l’última reunió entre associacions del taxi de la capital catalana, l’Imet –l’òrgan regulador del taxi a la ciutat– i l’AMB, la institució a la qual pertany l’Imet.

A la trobada, en què van participar la regidora de Mobilitat i presidenta de l’Imet, Rosa Alarcón (PSC), la gerent de l’institut del taxi, Teresa Carrillo, i representants de gairebé totes les associacions del taxi, es va plantejar la possibilitat de pactar descomptes a comerços de la ciutat per a clients que es desplacin en taxi. La situació dels taxistes és límit per la falta de turistes durant tot l’estiu. El context és tan negatiu per al sector que ja ha aparegut la primera convocatòria de mobilitzacions, que pretén emular l’ocupació de la Gran Via a principis de l’any passat.

Així ho han expressat en diverses ocasions les associacions, que han participat a les reunions. Ha sorprès l’absència d’Élite Taxi, que es troba immers en un procés electoral del seu sindicat. L’associació que lidera l’equip directiu d’Alberto Tito Álvarez ha decidit desmarcar-se per evitar crítiques de la candidatura alternativa. Amb tot, l’associació Taxistas Latinos Unidos (TLU), Pak Taxi –formada per taxistes pakistanesos–, el Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac), l’associació de Taxi Companys i l’Associació de la Nova Generació de Taxistes (Anget) han estat presents a les trobades.

El Gòtic i el Born, epicentre dels descomptes

Per part del sector comercial, la presidenta de Barcelona Oberta, Núria Paricio, apunta a aquesta redacció que dues associacions de comerciants –Barnacentre del barri del Gòtic i Born Comerç– han rebut la proposta per part de l’administració. En concret, van conèixer la iniciativa en una reunió fa uns 15 dies amb Alarcón i el primer tinent d’alcaldia i vicepresident de l’AMB, Jaume Colloni (PSC). Des de llavors, admet Paricio, no se n’ha tornat a parlar. Altres actors del sector comercial, com l’eix del Raval o Barcelona Comerç, no han estat contactats, almenys fins ara, per aplicar els descomptes.

El secretari d’STAC Barcelona, Jaime Sau, confirma en declaracions a aquest diari la proposta que van plantejar l’Imet i l’AMB als taxistes. “Així es fomenta el consum comercial i la demanda de taxis”, argumenta Sau, que va estar present en l’última reunió. “Tot el que sigui incentivar la demanda ens sembla positiu”, afegeix. De tota manera, el plantejament principal del gremi és la regulació del sector perquè es limiti la presència de taxis al carrer i s’adapti a la demanda.

D’aquesta manera, argumenten, el temps que cada taxi estigui circulant serà més rendible. A l’agost ja es va aconseguir la regulació, però es va fer mitjançant un pacte intern del sector. Ara, però, les associacions reclamen a l’Imet que impulsi la regulació, però l’institut de l’AMB sosté que podria comportar problemes legals. Malgrat tot, les converses sobre els descomptes es troben en estat embrionari i fonts municipals consultades per aquest mitjà rebutgen donar-ne detalls.

Més notícies
'Tito' Álvarez, amb el micròfon, en una intervenció davant l'assemblea de taxistes / ACN

El líder dels taxistes promet col·lapsar Barcelona si guanya les eleccions sindicals

Notícia: El líder dels taxistes promet col·lapsar Barcelona si guanya les eleccions sindicals
Comparteix
'Tito' Álvarez anuncia una marxa lenta de més de 7.000 vehicles si els conductors el revaliden al capdavant d'Élite Taxi
Notícia: El líder dels taxistes promet col·lapsar Barcelona si guanya les eleccions sindicals - Mobile
Taxistes acampats, en una imatge d'arxiu / S. C.

Els taxistes reclamen pactar una nova regulació per al setembre

Notícia: Els taxistes reclamen pactar una nova regulació per al setembre
Comparteix
Dimarts tenen una reunió amb l'IMET, on esperen que es presenti un pla de rescat pel sector
Notícia: Els taxistes reclamen pactar una nova regulació per al setembre - Mobile
Imatge d'arxiu d'un taxi a Barcelona / ACN (Nazaret Romero)

Els taxistes pressionen per poder adaptar la disponibilitat a la falta de clients

Notícia: Els taxistes pressionen per poder adaptar la disponibilitat a la falta de clients
Comparteix
Llancen un ultimàtiu a l'Imet, que forma part de l'AMB, perquè elabori un pacte al respecte
Notícia: Els taxistes pressionen per poder adaptar la disponibilitat a la falta de clients - Mobile
Imatge d'arxiu d'una acumulació de taxis a Barcelona / Europa Press (David Zorrakino)

Un “pacte històric” entre taxistes adapta la seva disponibilitat a l’escassa afluència de turistes

Notícia: Un “pacte històric” entre taxistes adapta la seva disponibilitat a l’escassa afluència de turistes
Comparteix
L'acord del sector també preveu que durant els caps de setmana només circulin el 50% dels vehicles
Notícia: Un “pacte històric” entre taxistes adapta la seva disponibilitat a l’escassa afluència de turistes - Mobile

Nou comentari

Comparteix