Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El líder dels taxistes promet col·lapsar Barcelona si guanya les eleccions sindicals
  • CA

Els taxis podrien tornar a col·lapsar el centre de Barcelona el proper dimarts 22 de setembre, si el conegut ‘Tito Álvarez’ guanya les eleccions internes del sindicat Élite Taxi. Com a líder de la candidatura, ha anunciat que convocarà una llarga marxa lenta per la Gran Via, des de l’aeroport fins a Glòries, si els associats li renoven la confiança com a representant. Per si de cas ja ha comunicat la mobilització a la Generalitat amb una instància formal, on preveu uns 7.000 vehicles participants de les 9h a les 18h.

El motiu de la protesta seria l’ofec econòmic pel que passen els taxistes des de l’esclat de la pandèmia. Malgrat la regulació de l’oferta, molts malden per subsistir. Álvarez carrega contra el ministre José Luis Escrivá (PSOE), responsable de la Seguretat Social, al que acusa d’haver “dissenyat una estratègia per a que les ajudes al taxi i als autònoms no arribin mai” als beneficiaris.

També critica a l’Institut Metropolità del Taxi, de l’AMB, per no regular de nou quanta flota pot circular als carrers: “Està creant un desgast innecessari i no permet racionalitzar els dies de feina”. La clientela, assegura, ha baixat entre un 50% i un 75%. Finalment lamenta que els “compromisos” de la Generalitat amb el sector al gener “continuen sense complir-se” i posa com a exemple els adhesius amb els festius obligatoris o les inspeccions. “Ens sentim abandonats i maltractats”, sosté l’activista.

A més, assegura, la Guàrdia Urbana està sancionant amb multes de 100 o 200 euros taxistes que s’apleguen a unes parades davant la manca de clients i que actualment només recapten uns 50 euros diaris. “És el que els costa posar el cotxe en marxa cada dia”, lamenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa